Pytanie 1
Jakiego naczynia należy użyć do serwowania sorbetów?
Wynik: 27/40 punktów (67,5%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Jakiego naczynia należy użyć do serwowania sorbetów?
Na zdjęciu przedstawiono

To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Do opiekania dań używa się
Do czego używa się Steamery?
Warzywa powinno się kroić na desce
Urządzenia przedstawionego na zdjęciu należy użyć do

To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jakiego urządzenia należy użyć, aby jednocześnie poddać obróbce cieplnej różne potrawy?
Jakie urządzenie nadaje się do gotowania, pieczenia, smażenia, zapiekania oraz rozmrażania?
Jakie urządzenie powinien wybrać kucharz do przygotowania 5 porcji zupy krem?
Stoły, regały, wagi oraz haki stanowią wyposażenie magazynów
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jakie największe zagrożenie występuje dla kucharza przy nagłym odsłonięciu kociołków warzelnych?
Jakie urządzenie powinno być wykorzystane do smażenia oraz duszenia?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Kiedy smażysz na elektrycznej patelni, jakie wyposażenie powinien mieć pracownik?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jak należy podawać budyń serowy z sosem malinowym w wersji wieloporcyjnej?
Wymień funkcjonalne i ekonomiczne wyposażenie pokoju w motelu?
Do wytycznych GHP/GMP nie należy
Higrometr to instrument używany do pomiaru
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Wieloporcjową zupę pomidorową z makaronem powinno się serwować
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Radełko karbowane służy do
Jakiego koloru deskę powinno się wykorzystać do krojenia pieczonego mięsa?
Najlepsze obuwie, które zabezpiecza nogi przed chorobami podczas pracy w zmywalni, to
W jakiej sekwencji powinny być rozmieszczone meble oraz urządzenia w zmywalni naczyń stołowych?
Deser z gotowanych owoców w syropie, który jest podawany w tym syropie, jak należy serwować?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Do czego przeznaczony jest salamander gastronomiczny?
Salamandra to urządzenie, które powinno być wykorzystywane do
Aby przygotować 10 porcji zupy jarzynowej o wadze 250 g każda, potrzebne będą rózga, kula drewniana oraz
Jakie urządzenie do pieczenia umożliwia skrócenie czasu obróbki oraz osiągnięcie wyższej efektywności?
W przypadku montażu elementów zespołu roboczego w podajniku ślimakowym wilka, jaka jest właściwa kolejność ich instalacji?
Według zasad systemu HACCP, w celu oczyszczania ścieków w lokalu gastronomicznym, należy zastosować
Urządzenie wykorzystywane do rozdrabniania, emulgacji oraz mieszania masy mięsnej to