Kwalifikacja: SPO.05 - Świadczenie usług opiekuńczych

Który z jadłospisów spełnia wymagania diety dla osoby z zaparciami?

JadłospisŚniadanieObiadKolacja
A.Zupa mleczna z kaszą, chleb razowy z otrębiami, twaróg, pomidor, herbataKasza gryczana, filet z kurczaka, surówka z kapustyNaleśnik z serem, herbata
B.Chleb graham, serek niskotłuszczowy, zielona herbataMintaj pieczony w ziołach, brokuły gotowane, szklanka soku pomarańczowegoPieczywo chrupkie, serek twarogowy, czerwona herbata
C.Bawarka, pasta z dorsza, pomidorKrupnik ryżowy, cielęcina w pomidorach, zielona sałataPierogi leniwe z cynamonem, herbata owocowa
D.Zupa mleczna z grysikiem, pszenne pieczywo, pasta z ryby i serka twarogowegoBarszcz czerwony, bitki wołowe, ziemniaki z koperkiem, sałata z jogurtemMakaron z mięsem drobiowym, warzywa, kefir

Odpowiedzi