Kwalifikacja: ROL.05 - Organizacja i prowadzenie przedsiębiorstwa w agrobiznesie

Z danych w tabeli wynika, że twaróg zapakowany próżniowo można maksymalnie przechowywać w lodówce

Wpływ sposobu pakowania na trwałość produktów przechowywanych w lodówce
Artykuły spożywcze w lodówce (+5°C / +2°C)Trwałość produktów niezapakowanych
próżniowo
Trwałość produktów zapakowanych
próżniowo
dziczyzna2-3 dni30-40 dni
wołowina3-4 dni30-40 dni
drób2-3 dni6-9 dni
Cała ryba1-3 dni4-5 dni
Twardy ser15-20 dni40-60 dni
Twaróg5-7 dni13-15 dni
Surowe warzywa5 dni18-20 dni
Świeże zioła2-3 dni7-14 dni
Świeże owoce3-7 dni8-25 dni
Desery5 dni10-18 dni
Ugotowane makarony2-3 dni8-12 dni
Ugotowane zupy2-3 dni8-12 dni
Ugotowane risotto2-3 dni8-12 dni
Pieczone mięso2-3 dni8-12 dni

Odpowiedzi