Kwalifikacja: ROL.05 - Organizacja i prowadzenie przedsiębiorstwa w agrobiznesie
Z danych w tabeli wynika, że twaróg zapakowany próżniowo można maksymalnie przechowywać w lodówce
Wpływ sposobu pakowania na trwałość produktów przechowywanych w lodówce | ||
---|---|---|
Artykuły spożywcze w lodówce (+5°C / +2°C) | Trwałość produktów niezapakowanych próżniowo | Trwałość produktów zapakowanych próżniowo |
dziczyzna | 2-3 dni | 30-40 dni |
wołowina | 3-4 dni | 30-40 dni |
drób | 2-3 dni | 6-9 dni |
Cała ryba | 1-3 dni | 4-5 dni |
Twardy ser | 15-20 dni | 40-60 dni |
Twaróg | 5-7 dni | 13-15 dni |
Surowe warzywa | 5 dni | 18-20 dni |
Świeże zioła | 2-3 dni | 7-14 dni |
Świeże owoce | 3-7 dni | 8-25 dni |
Desery | 5 dni | 10-18 dni |
Ugotowane makarony | 2-3 dni | 8-12 dni |
Ugotowane zupy | 2-3 dni | 8-12 dni |
Ugotowane risotto | 2-3 dni | 8-12 dni |
Pieczone mięso | 2-3 dni | 8-12 dni |