Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

Montaż i eksploatacja urządze…

Dla której wartości z wymienionych rezystancji, zastosowanie układu poprawnie mierzonego prądu zapewnia najmniejszy błąd pomiaru?

A. 10 kₖW
B. 10 kW
C. 10 W
D. 10 MW
Montaż i eksploatacja urządze…

Usterka programowa uniemożliwia uruchomienie systemu Windows. W celu diagnozy i usunięcia usterki wskazane jest

A. uruchomienie komputera w trybie awaryjnym.
B. przeinstalowanie systemu Windows.
C. przeprowadzenie diagnostyki podzespołów.
D. uruchomienie programu do defragmentacji dysku HDD.
Montaż i eksploatacja urządze…

Dla sieci o adresie 192.150.160.0/26 pula adresów IP dla urządzeń w tej sieci zawiera się w zakresie

A. 192.150.160.1 – 192.150.160.128
B. 192.150.160.0 – 192.150.160.63
C. 192.150.160.0 – 192.150.160.127
D. 192.150.160.1 – 192.150.160.62
MED.07 Pytanie 88
Montaż i eksploatacja urządze…

W dokumentacji sieci centralnego monitoringu zapisano, że sieć jest wykonana w standardzie 802.11 Do montażu takiej sieci są wymagane urządzenia wykorzystujące

A. Ethernet.
B. Token ring.
C. WiFi.
D. Bluetooth.
Montaż i eksploatacja urządze…

Rejestr rozkazów procesora przechowuje

A. adres rozkazu, który będzie wykonywany jako następny.
B. kod aktualnie wykonywanego rozkazu.
C. adres aktualnie wykonywanego rozkazu.
D. numer rozkazu, który będzie wykonywany jako następny.
Montaż i eksploatacja urządze…

W tabeli zestawiono parametry pamięci półprzewodnikowej i pamięci magnetycznej. Zastosowanie którego rodzaju pamięci umożliwi szybszą pracę komputera?

Ilustracja do pytania 13
A. Dysk SSD z uwagi na czas dostępu.
B. Dysk HDD ze względu na pobieraną moc.
C. Dysk HDD z uwagi na czas procesora.
D. Dysk SSD ze względu na pobieraną moc.
Montaż i eksploatacja urządze…

Moduł EKG do badań wysiłkowych został wyposażony w interfejs Bluetooth w celu przesyłania wyników badań. Aby połączyć moduł z stanowiskiem komputerowym, należy wybrać interfejs oznaczony symbolem

A. Symbol 3
Ilustracja do odpowiedzi A
B. Symbol 1
Ilustracja do odpowiedzi B
C. Symbol 4
Ilustracja do odpowiedzi C
D. Symbol 2
Ilustracja do odpowiedzi D
Montaż i eksploatacja urządze…

Podczas wymiany podzespołów elektronicznych czułych na wyładowania elektrostatyczne należy zastosować

A. odzież poliestrową.
B. okulary ochronne.
C. rękawice gumowe.
D. opaskę antystatyczną.
Montaż i eksploatacja urządze…

Podczas uruchamiania komputera procedura POST testuje poprawność działania

A. procesora, pamięci RAM, karty graficznej oraz dysków twardych.
B. dysków, napędów optycznych i kart pamięci.
C. tylko karty graficznej oraz karty sieciowej.
D. tylko pamięci RAM i kart pamięci.
MED.07 Pytanie 100
Montaż i eksploatacja urządze…

Urządzenie przedstawione na rysunku jest przeznaczone do

Ilustracja do pytania 20
A. konwersji sygnału.
B. szyfrowania pakietów.
C. filtrowania ramek sieci Ethernet.
D. przyspieszenia transmisji.
Montaż i eksploatacja urządze…

Rysunek przedstawia raport sprawdzający połączenie pomiędzy stacjami monitorującymi informatycznego systemu medycznego. Którego polecenia należy użyć aby go uzyskać?
Badanie 100.25.100.50 z 32 bajtami danych:
Odpowiedź z 100.25.100.50: bajtów=32 czas<1 ms TTL=128
Odpowiedź z 100.25.100.50: bajtów=32 czas<1 ms TTL=128
Odpowiedź z 100.25.100.50: bajtów=32 czas<1 ms TTL=128
Odpowiedź z 100.25.100.50: bajtów=32 czas<1 ms TTL=128

Statystyka badania ping dla 100.25.100.50:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0
(0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w milisekundach:
Minimum = 0 ms, Maksimum = 0 ms, Czas średni = 0 ms

A. tracert
B. ifconfig
C. ipconfig
D. ping
Montaż i eksploatacja urządze…

Na którym rysunku przedstawiony jest interfejs zapewniający najwyższą prędkość transferu urządzeń elektroniki medycznej?

A. Rysunek 4
Ilustracja do odpowiedzi A
B. Rysunek 1
Ilustracja do odpowiedzi B
C. Rysunek 2
Ilustracja do odpowiedzi C
D. Rysunek 3
Ilustracja do odpowiedzi D
Montaż i eksploatacja urządze…

Wybierz narzędzie służące do zamocowania przedstawionej na rysunku końcówki kompresyjnej F na kablu koncentrycznym.

Ilustracja do pytania 23
A. Narzędzie 3
Ilustracja do odpowiedzi A
B. Narzędzie 4
Ilustracja do odpowiedzi B
C. Narzędzie 1
Ilustracja do odpowiedzi C
D. Narzędzie 2
Ilustracja do odpowiedzi D
MED.07 Pytanie 104
Montaż i eksploatacja urządze…

Który rozdzielacz sygnału należy zastosować w celu wykorzystania jednego przewodu U/UTP5e do podłączenia dwóch urządzeń do sieci LAN?

A. Rozdzielacz 1
Ilustracja do odpowiedzi A
B. Rozdzielacz 2
Ilustracja do odpowiedzi B
C. Rozdzielacz 4
Ilustracja do odpowiedzi C
D. Rozdzielacz 3
Ilustracja do odpowiedzi D
Montaż i eksploatacja urządze…

Podczas pracy z układami elektronicznymi CMOS na stanowisku montażowym należy stosować

A. wyciąg oparów z filtrem węglowym.
B. zabezpieczenie nadprądowe.
C. uziemioną matę antystatyczną.
D. zabezpieczenie różnicowo-prądowe.
Montaż i eksploatacja urządze…

W jakim celu stosuje się podział użytkowników na grupy w systemie operacyjnym?

A. Umożliwia zwiększenie liczby użytkowników w systemie.
B. Umożliwia prawidłowe działanie systemu.
C. Ułatwia zarządzanie prawami użytkowników w systemie.
D. Ułatwia kontrolę i przydział pamięci operacyjnej podczas pracy systemu.
Montaż i eksploatacja urządze…

W zabiegu jonoforezy leki są transportowane przez skórę do głębiej położonych warstw poprzez zastosowanie

A. fal ultradźwiękowych.
B. prądu galwanicznego.
C. fal akustycznych.
D. pola magnetycznego.
MED.07 Pytanie 113
Montaż i eksploatacja urządze…

Montaż przewodów w sieciowym gniazdku natynkowym, przedstawionym na rysunku, wykonuje się

Ilustracja do pytania 33
A. narzędziem uderzeniowym.
B. śrubokrętem płaskim.
C. szczypcami uniwersalnymi.
D. nożem monterskim.
Montaż i eksploatacja urządze…

Przepływ przez organizm człowieka prądów o wysokiej częstotliwości, mających zastosowanie w elektrochirurgii, może powodować

A. zaburzenia przewodnictwa w nerwach.
B. zaburzenie pracy serca.
C. cięcie lub koagulację tkanki.
D. skurcz mięśni.
MED.07 Pytanie 116
Montaż i eksploatacja urządze…

Organizm człowieka ma zakłóconą zdolność do termoregulacji, gdy wartość temperatury wewnętrznej organizmu spada poniżej

A. 38,7°C
B. 36,6°C
C. 33,0°C
D. 37,3°C
MED.07 Pytanie 120
Montaż i eksploatacja urządze…

Pod wpływem przegrzania organizmu dochodzi do

A. zwiększenia wydzielania moczu.
B. zwężenia naczyń krwionośnych.
C. skurczy mięśniowych.
D. zmniejszenia wentylacji płuc.