Kwalifikacja: HGT.03 - Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie

Kategorie: Usługi hotelowe i dodatkowe Gastronomia hotelowa

Który z podanych zestawów zawiera napoje i produkty typowe wyłącznie dla śniadania amerykańskiego?

- kawa, herbata, kakao

- tosty, rogaliki, chleb

- masło, dżem, miód

- kawa, herbata, kakao, mleko lub śmietanka do kawy

- pieczywo jasne pszenne

- masło, dżem, miód

- jajka po wiedeńsku

A.B.

- kawa, herbata, kakao, świeże soki owocowe

- tosty, grzanki

- masło, dżem, miód

- musli, płatki kukurydziane, pszenne, owsiane

- omlety, jajka sadzone

- fasolka w sosie pomidorowym

- świeże owoce cytrusowe

- kawa, herbata, świeże soki owocowe, woda z lodem

- tosty, rogaliki, chleb

- masło, dżem, miód

- płatki kukurydziane, musli

- placki jęczmienne

- omlety, jajka sadzone, kiełbaski, grillowany bekon

- naleśniki na ciepło z dodatkiem syropu klonowego

- świeże owoce cytrusowe

- duszone owoce

C.D.

Odpowiedzi