Zawód: Technik hotelarstwa
Kategorie: Obsługa gościa Usługi dodatkowe i marketing
Kiedy przyjeżdżają goście z Izraela, ważne jest, żeby dział gastronomiczny wiedział, co im pasuje do jedzenia i czy mają jakieś specjalne potrzeby dietetyczne. Pamiętaj, że wielu z nich przestrzega diety koszernej, co oznacza, że potrawy muszą spełniać konkretne zasady. Na przykład, mięso musi być koszerne, a nabiał nie powinien być podawany razem z mięsem w tym samym posiłku. Jeśli dział gastronomiczny będzie miał te informacje, goście z pewnością będą się czuli komfortowo i zadowoleni z pobytu. Dobrze też, żeby pomyśleli o wegetariańskich i wegańskich opcjach, bo w Izraelu to też bardzo popularne. Ogólnie, konsultując się z gośćmi i będąc elastycznym z menu, możecie zapewnić im świetne doświadczenie, a to tylko wzmocni dobrą opinię hotelu.