Kwalifikacja: SPL.01 - Obsługa magazynów
Na podstawie informacji o warunkach przechowywania ryb i produktów rybnych określ, w którym magazynie można przechowywać konserwy rybne.
Warunki przechowywania ryb i produktów rybnych | |
---|---|
Grupa towarowa | Temperatura przechowywania [°C] |
Ryby i produkty rybne świeże | -1÷3 |
Ryby i produkty rybne mrożone | poniżej -18 |
Ryby i produkty rybne solone | -5÷5 |
Ryby i produkty rybne marynowane | 0÷8 |
Ryby i produkty rybne wędzone | 0÷10 |
Konserwy rybne | 4÷25 |
Wyroby garmażeryjne rybne | 0÷8 |
Magazyn | Temperatura powietrza w magazynie [°C] |
---|---|
I. | -5 |
II. | 0 |
III. | 3 |
IV. | 12 |