Kwalifikacja: SPL.01 - Obsługa magazynów
Na podstawie informacji o warunkach przechowywania ryb i produktów rybnych określ, w którym magazynie można przechowywać konserwy rybne.
| Warunki przechowywania ryb i produktów rybnych | |
|---|---|
| Grupa towarowa | Temperatura przechowywania [°C] |
| Ryby i produkty rybne świeże | -1÷3 |
| Ryby i produkty rybne mrożone | poniżej -18 |
| Ryby i produkty rybne solone | -5÷5 |
| Ryby i produkty rybne marynowane | 0÷8 |
| Ryby i produkty rybne wędzone | 0÷10 |
| Konserwy rybne | 4÷25 |
| Wyroby garmażeryjne rybne | 0÷8 |
| Magazyn | Temperatura powietrza w magazynie [°C] |
|---|---|
| I. | -5 |
| II. | 0 |
| III. | 3 |
| IV. | 12 |