Kwalifikacja: HGT.08 - Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych
Na podstawie danych przedstawionych w fakturze oblicz cenę jednostkową obiadu brutto.
L.p. | Nazwa towaru lub usługi | J.m. | Ilość | Cena jednostkowa netto w zł | Wartość netto w zł | Podatek w % | Wartość podatku w zł | Wartość brutto w zł |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1. | Nocleg | doba | 2 | 3 370,37 | 6 740,74 | 8 | 539,26 | 7 280,00 |
2. | Obiad | szt. | 56 | 43,52 | 2 437,12 | 8 | 194,97 | 2 632,09 |
3. | Kolacja | szt. | 28 | 13,89 | 388,92 | 8 | 31,11 | 420,03 |
4. | Wynajem sali konferencyjnej | godz. | 8 | 40,65 | 325,20 | 23 | 74,80 | 400,00 |
Kwota słownie: dziesięć tysięcy siedemset trzydzieści dwa złote 12/100 Termin zapłaty: 18.07.2016 r. Sposób zapłaty: przelew | Razem: | X | 840,14 | 10 732,12 | ||||
w tym: | 8% | 765,34 | ||||||
23% | 74,80 |