Kategorie:  Magazynowanie i logistyka  Bezpieczeństwo i higiena 
Trzymanie przeterminowanych produktów w specjalnym pomieszczeniu to naprawdę dobra praktyka, jeśli chodzi o bezpieczeństwo żywności. Dzięki temu mamy pewność, że te produkty nie trafią przypadkiem do klientów, co mogłoby być niebezpieczne dla ich zdrowia. Warto pamiętać, żeby takie pomieszczenie odpowiednio oznakować i zamknąć, bo to pomoże w uniknięciu dostępu osób, które nie powinny tam być. Z mojego doświadczenia, to nie tylko chroni konsumentów, ale także zabezpiecza firmę przed ewentualnymi roszczeniami prawnymi związanymi z wprowadzeniem do obiegu przeterminowanej żywności. No i pamiętaj, że zgodnie z normami HACCP, każda część obsługi żywności, w tym składowanie, musi być dokładnie kontrolowana, żeby wszystko było w porządku. Odpowiednie warunki sanitarno-epidemiologiczne w tym pomieszczeniu są kluczowe, więc warto się nad tym zastanowić.