Kwalifikacja: SPC.04 - Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych
Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli określ czas przechowywania mięsa drobnego wieprzowego przy temperaturze -20 °C.
Warunki przechowywania surowców ( fragment normy) | ||
---|---|---|
Rodzaj surowca | Temperatura [°C] | Okres przechowywania [mies.] |
półtusze wieprzowe | −22,1 do −30 | 12 |
−18,1 do −22 | 10 | |
−14,1 do −18 | 8 | |
ćwierćtusze wołowe | −22,1 do −30 | 18 |
−18,1 do −22 | 15 | |
−14,1 do −18 | 9 | |
mięso drobne każdego rodzaju | −22,1 do −30 | 15 |
−18,1 do −22 | 12 | |
−14,1 do −18 | 9 | |
podroby w opakowaniu | −22,1 do −30 | 8 |
−18,1 do −22 | 6 | |
−14,1 do −18 | 4 |