Kategorie: Bezpieczeństwo i prawo Usługi noclegowe i gastronomiczne
Cukrzyca to faktycznie trafna odpowiedź. Diabetycy to osoby, które mają problemy z metabolizmem związane z poziomem cukru we krwi. Są dwa główne typy cukrzycy – typ 1 i typ 2 – i obie wymagają zwrócenia uwagi na dietę. Ważne, żeby jadłospis był zrównoważony, z niską ilością węglowodanów i dużą ilością błonnika oraz zdrowych tłuszczów i białek. Można na przykład stawiać na sałatki z warzyw, chude mięso, ryby i produkty pełnoziarniste. Z własnego doświadczenia wiem, że jak się chodzi do restauracji, lepiej unikać potraw przetworzonych i słodkich. To rzeczywiście pomaga w utrzymaniu dobrego poziomu cukru. Odpowiednia dieta ma niesamowity wpływ na życie z cukrzycą i może znacząco poprawić zdrowie, a także zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.