Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

Prowadzenie gospodarstwa agro…

Najczęściej stosowanym domowym sposobem na pozbycie się plamy z czerwonego wina na obrusie jest

A. zalanie jej czystą wodą
B. zanurzenie obrusa w mleku
C. posypanie jej solą
D. zastosowanie rozpuszczalnika
Prowadzenie gospodarstwa agro…

Usługi gastronomiczne oferowane w obiekcie agroturystycznym nie stanowią zagrożenia dla zdrowia gości, o ile przestrzegane są zasady systemu HACCP, czyli

A. Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli.
B. Właściwej Praktyki Produkcyjnej.
C. Punktów Kontroli Jakości.
D. Właściwej Praktyki Higienicznej.
Prowadzenie gospodarstwa agro…

Jaką rasę kóz, głównie hodowaną ze względu na mleko, warto utrzymywać w gospodarstwie zajmującym się produkcją serów koźlich?

A. Angorską
B. Saaneńską
C. Hiszpańską
D. Burską
Prowadzenie gospodarstwa agro…

Osobom z starszego pokolenia, które przebywają w agroturystyce, należy przede wszystkim zapewnić

A. menu z tradycyjnymi daniami regionalnymi
B. możliwość świetnej zabawy na świeżym powietrzu
C. wzięcie udziału w pracach gospodarskich
D. spokojny dom oraz ogród
Prowadzenie gospodarstwa agro…

W gospodarstwie agroturystycznym planowane jest serwowanie śniadań w formie bufetu. Jakie urządzenie powinno być zastosowane w kuchni do podgrzewania różnych potraw?

A. grill elektryczny.
B. bemar.
C. maszynka.
D. mikser.
Prowadzenie gospodarstwa agro…

W kontekście gospodarstwa agroturystycznego system HACCP koncentruje się głównie na

A. zapewnieniu bezpieczeństwa żywności
B. wdrażaniu ekologicznych technik upraw
C. zarządzaniu nowoczesnymi metodami hodowli
D. analizie ekonomicznej działalności rolniczej
Prowadzenie gospodarstwa agro…

Według definicji kempingu, turyści otrzymują usługi w formie

A. całodobowego wyżywienia
B. oferowania miejsca do przygotowywania posiłków
C. możliwości przyjęcia do obiektu w każdej chwili
D. noclegu jedynie w namiotach
Prowadzenie gospodarstwa agro…

Wskaż podstawowy składnik używany do produkcji tradycyjnego salcesonu włoskiego?

A. Płuca baranie
B. Serduszka drobiowe
C. Żołądki indycze
D. Głowizna wieprzowa
Prowadzenie gospodarstwa agro…

Gościom agroturystyki cierpiącym na problemy żołądkowe i wątrobowe należy podać na obiad

A. flaki z pieczywem
B. leczo węgierskie z cukinią
C. kurczaka gotowanego z marchewką
D. bulion z domowej kury z kluskami