Pytanie 1
Podczas zagęszczania zupy przy użyciu zasmażki
Wynik: 27/40 punktów (67,5%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Podczas zagęszczania zupy przy użyciu zasmażki
Zjawisko wiązania wody za pomocą pektyn to
Jakie działania mające na celu zapobieganie zagrożeniom powinny być podjęte podczas odbioru towaru?
Aby zapobiec znacznym utratom składników odżywczych, pokrojone warzywa powinny być
Która z wymienionych potraw jest uznawana za dietetyczną?
Przechowując mleko pasteryzowane w okresie letnim przez więcej niż 7 dni, istnieje ryzyko mikrobiologiczne. Aby temu zapobiec, mleko należy trzymać
Dostosowanie mieszkania dla osób z ograniczeniami w sprawności fizycznej uwzględnia m.in.
Jaką metodę obróbki cieplnej powinno się zastosować do przygotowania ragoût?
Jakie urządzenia są przeznaczone do rozdrabniania surowców?
Analiza mięsa w technice trichinoskopowej jest wykonywana w celu wykrycia larw w mięsie
Potrawą, której nie powinno się serwować podczas polskiej postnej kolacji wigilijnej, jest
Do oceny organoleptycznej chrupkości używa się zmysłu
Kiedy tłuszcz jest podgrzewany powyżej swojej temperatury dekompozycji, co powstaje?
Która potrawa powinna znaleźć się w menu punktu gastronomicznego?
Jakie składniki są potrzebne do przyrządzenia greckiej musaki?
Który składnik zawarty w mące przyczynia się do zagęszczania dań?
Analiza zapachu, smaku, wilgotności oraz stopnia wypłukiwania i elastyczności glutenu jest częścią oceny jakości
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jaką kwotę należy zapłacić za przygotowanie dania głównego, jeśli jego koszt bez 5% dodatku na przyprawy wynosi 100 zł?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jaka technika gotowania powoduje zmianę naturalnej barwy brokułów na oliwkowo-brunatną?
Normatyw surowcowy na sznycel ministerski należy uzupełnić
Surowiec |
Mięso mielone |
Bułka czerstwa |
Mleko |
? |
Jajo |
Cebula |
Bułka tarta |
Tłuszcz |
Sól, pieprz |
Ciasto parzone powinno być wykonane z mąki pszennej, jajek, soli oraz
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Podstawowe składniki do przygotowania biszkoptu to:
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jaką dodatkę powinno się serwować do zupy szczawiowej?
Jaką metodę konserwacji zastosowano do produkcji ogórków kiszonych?
Jakiego sprzętu, poza talerzykiem, należy użyć do przygotowania jaj poszetowych?
W skład instrukcji GHP/GMP nie wchodzi instrukcja
Jak długo od momentu produkcji można przechowywać zimne przekąski w zakresie temperatury od 2 °C do 6 °C?
Do składników ciasta biszkoptowego należą jaja, mąka oraz
Kawę po turecku przygotowuje się i serwuje
Jakie zmiany występują podczas przechowywania w niekorzystnych warunkach
"Stęchły, jełki i gnilny zapach, porowata powierzchnia pokryta brunatną, śluzowatą warstwą, wzrost kwasowości".
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Miejsce, w którym odbywa się wydawanie gotowych potraw, nie powinno znajdować się w pobliżu
Jakie artykuły powinny być przechowywane w lodówce?
W sytuacji krwotoku miąższowego dłoni należy