Pytanie 1
Jakim składnikiem, który spulchnia, jest suflet?
Wynik: 30/40 punktów (75,0%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Jakim składnikiem, który spulchnia, jest suflet?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Liofilizacja jest techniką konserwacji żywności, która polega na
W mięsie zwierząt rzeźnych po 48 godzinach od momentu uboju, w warunkach chłodniczych następuje
Jak można uniknąć negatywnych efektów przy rozmrażaniu rybnych filetów w dużych blokach?
Zupę cebulową krem powinno się serwować
Jaki deser jest zagęszczany przy użyciu mąki ziemniaczanej?
Który system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności bada możliwości wystąpienia zagrożeń oraz określa metody ich kontrolowania?
Podczas przechowywania mięsa dochodzi do procesu
Podczas procesów cieplnych mięso zmienia kolor z różowego na szary, ponieważ
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Do wyrobów z ciasta wyrabianego w naczyniu można zaliczyć
Aby zapewnić optymalną temperaturę dla wyporcjowanych surówek, należy je przechowywać
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Podczas przygotowywania mleka waniliowego, wytrącanie białek jest skutkiem
Podczas smażenia wołowiny w płytkim tłuszczu na patelni uzyskuje się
Przyprawy, które mają zdolność nadawania koloru potrawom, to:
Określ, jakie naczynie jest przeznaczone do serwowania zupy - kremu z krewetek?
Jaka technika konserwacji zapewnia jedynie trzy dni świeżości mięsa do jedzenia?
Wskaż poprawną trasę transportu pojemników z odpadami pokonsumpcyjnymi do ich miejsca składowania?
Jakie urządzenia są przeznaczone do rozdrabniania surowców?
Miejsce, w którym odbywa się wydawanie gotowych potraw, nie powinno znajdować się w pobliżu
Zgodnie z układem funkcjonalnym przestrzeni w obiekcie gastronomicznym, magazyn podręczny powinien być usytuowany w pobliżu
Aby przygotować sos beszamelowy, należy wykonać następujące kroki:
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Podczas urządzania miejsca pracy z użyciem komputera, należy zapewnić, aby odległość wzroku pracownika od ekranu monitora wynosiła co najmniej
Pracodawca jest zobowiązany do dostarczenia nieodpłatnie pracownikowi w jednostce gastronomicznej
Nadzienie składające się z rozgniecionych ziemniaków, białego sera i cebuli wykorzystuje się do wytwarzania
Najbardziej znanym trunkiem z Japonii jest
Przygotowując analizę SWOT w nowo otwieranej restauracji, właściciel powinien zakwalifikować zapis - "brak parkingu przed lokalem" do
Który z procesów obejmuje eliminację z surowca zanieczyszczeń, elementów niejadalnych oraz zepsutych, a także mycie i nadanie mu właściwego kształtu?
Analiza mięsa w technice trichinoskopowej jest wykonywana w celu wykrycia larw w mięsie
Produkty mięsne z wołowiny po zjedzeniu stanowią źródło pełnowartościowego białka, witamin z grupy B, substancji ekstrakcyjnych oraz
Sous vide to metoda obróbki termicznej wykorzystywana do przygotowywania potraw
Który sposób utrwalania mięsa przedstawiono w opisie?
n „Wodę zagotować z pokrojoną w krążki cebulą, przyprawami i octem. Ostudzić. Zimną zalewą zalać ułożone w naczyniu mięso."n | n
Zjawiska związane z aktywnością pleśni oraz bakterii gnilnych w przechowywaniu żywności są zjawiskami
Jakiego składnika spulchniającego powinno się użyć do przygotowania sufletów?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.