Ile należy zużyć mąki pszennej, by wyprodukować 50 kg ciasta chlebowego?
Ciasto chlebowe – składniki na 1 000 g ciasta: 300 g zaczynu jw. 400 g mąki pszennej typ 550 300 g wody 1,5 do 2 łyżeczek soli 1 łyżeczka cukru |
Ciasto chlebowe – składniki na 1 000 g ciasta: 300 g zaczynu jw. 400 g mąki pszennej typ 550 300 g wody 1,5 do 2 łyżeczek soli 1 łyżeczka cukru |
L.p. | Nazwa towaru | J.m. | Ilość | Cena jednostkowa bez podatku netto w zł | Wartość bez podatku netto w zł | Stawka VAT | Kwota VAT w zł | Wartość z podatkiem brutto w zł |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1. | Lemiesz | szt. | 1 | 100,00 | 23% | |||
2. | Smar | szt. | 2 | 50,00 | 23% | |||
Do zapłaty |
Środki ochrony roślin dostępne w gospodarstwie | |
---|---|
Herbicydy | Navigator 360 SL |
Fungicydy | Agristar 250 SC |
Insektycydy | Inazuma 130 WG |
Desykanty | Reglone 200 SL |
A. | B. | C. | D. |
---|---|---|---|
pietrain | wielka biała polska | polska biała zwisłoucha | duroc |
holsztyńsko-fryzyjska | jersey | charolaise | polska czerwona |
owca fryzyjska | wrzosówka | czarnogłówka | merynos |
leghorn | sussex | indyk biały szerokopierśny | kaczka piżmowa |
Wskaźnik rentowności netto sprzedaży | Spółka 1. | Spółka 2. | Spółka 3. | Spółka 4. |
---|---|---|---|---|
4,2% | 3,6% | 2,8% | 4,5% |