Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

PGF.06 Pytanie 41
Planowanie i kontrola produkc…

W sytuacji gdy ilość proszku na proszkowanych arkuszach jest nierównomierna, maszynista powinien sprawdzić

A. głowicę samonakładaka.
B. nadmuch gorącego powietrza.
C. aparat do proszkowania.
D. prędkość pracy maszyny.
PGF.06 Pytanie 42
Planowanie i kontrola produkc…

Niepożądany efekt przedstawiony na zdjęciu spowodowany niepoprawnym ustawieniem kątów rastra określa się terminem

Ilustracja do pytania 2
A. mora.
B. apla.
C. tonowanie.
D. murzenie.
PGF.06 Pytanie 43
Planowanie i kontrola produkc…

W celu uniknięcia zanikania obrazu w drukowaniu offsetowym należy

A. zmniejszyć intensywność nawilżania formy drukowej.
B. zwiększyć intensywność nawilżania formy drukowej.
C. zmniejszyć gęstość roztworu zwilżającego.
D. zwiększyć rozcieranie farby w zespole farbowym.
Planowanie i kontrola produkc…

Podczas oceny jakości połączenia klejowego oprawy prostej klejonej należy sprawdzać

A. średnicę zszywki i gramaturę okładki.
B. położenie wkładu względem okładki i wypełnienie grzbietu klejem.
C. długość zszywki i ilość stron wkładu.
D. temperaturę kleju i gramaturę wyklejki.
PGF.06 Pytanie 45
Planowanie i kontrola produkc…

Densytometryczną kontrolę gęstości optycznej zadrukowanego arkusza przeprowadza się przy wykorzystaniu

A. paserów kolorów.
B. punktur formatowych.
C. punktur spadu.
D. paska kontrolnego.
Planowanie i kontrola produkc…

Które elementy należy skontrolować podczas oceny jakości wykonania broszury zeszytowej?

A. Wymiar netto broszury i poprawność zagięcia zszywek wewnątrz wkładu.
B. Wymiar brutto broszury i kolejność pagin wkładu.
C. Błędy ortograficzne i odporność na ścieranie farby.
D. Rozstaw zszywek i jakość połączenia klejowego.
Planowanie i kontrola produkc…

Niedocinanie ostatnich arkuszy w stosie podczas krojenia na krajarce jednonożowej, przy prawidłowym ustawieniu noża i siły krojenia, spowodowane jest

A. zużytą listwą podnożową.
B. zbyt małą siłą nacisku belki dociskowej.
C. zbyt dużym formatem krojonego stosu.
D. zbyt dużą siłą nacisku belki dociskowej.