Filtrowanie pytań
Planowanie i kontrola produkc…
A. prędkość pracy maszyny.
B. głowicę samonakładaka.
C. nadmuch gorącego powietrza.
D. aparat do proszkowania.
Planowanie i kontrola produkc…
Niepożądany efekt przedstawiony na zdjęciu spowodowany niepoprawnym ustawieniem kątów rastra określa się terminem

A. apla.
B. tonowanie.
C. murzenie.
D. mora.
Planowanie i kontrola produkc…
W celu uniknięcia zanikania obrazu w drukowaniu offsetowym należy
A. zmniejszyć gęstość roztworu zwilżającego.
B. zwiększyć intensywność nawilżania formy drukowej.
C. zmniejszyć intensywność nawilżania formy drukowej.
D. zwiększyć rozcieranie farby w zespole farbowym.
Planowanie i kontrola produkc…
Podczas oceny jakości połączenia klejowego oprawy prostej klejonej należy sprawdzać
A. długość zszywki i ilość stron wkładu.
B. średnicę zszywki i gramaturę okładki.
C. położenie wkładu względem okładki i wypełnienie grzbietu klejem.
D. temperaturę kleju i gramaturę wyklejki.
Planowanie i kontrola produkc…
Densytometryczną kontrolę gęstości optycznej zadrukowanego arkusza przeprowadza się przy wykorzystaniu
A. paska kontrolnego.
B. punktur spadu.
C. paserów kolorów.
D. punktur formatowych.
Planowanie i kontrola produkc…
Które elementy należy skontrolować podczas oceny jakości wykonania broszury zeszytowej?
A. Wymiar netto broszury i poprawność zagięcia zszywek wewnątrz wkładu.
B. Błędy ortograficzne i odporność na ścieranie farby.
C. Rozstaw zszywek i jakość połączenia klejowego.
D. Wymiar brutto broszury i kolejność pagin wkładu.
Planowanie i kontrola produkc…
Do pomiaru kwasowości lub alkaliczności roztworu służy
A. densytometr.
B. wiskozymetr.
C. pH-metr.
D. planimetr.
Planowanie i kontrola produkc…
Niedocinanie ostatnich arkuszy w stosie podczas krojenia na krajarce jednonożowej, przy prawidłowym ustawieniu noża i siły krojenia, spowodowane jest
A. zbyt dużym formatem krojonego stosu.
B. zbyt małą siłą nacisku belki dociskowej.
C. zużytą listwą podnożową.
D. zbyt dużą siłą nacisku belki dociskowej.