Filtrowanie pytań
Organizacja i prowadzenie prz…
A. kosztorys produktu
B. dokumentację technologiczną
C. dokumentację techniczną
D. recepturę produktu
Organizacja i prowadzenie prz…
Wytwórnia przetworów mięsnych postanowiła wesprzeć finansowo organizowane przez Stowarzyszenie Producentów Trzody Chlewnej Święto Wieprzowiny. Jakie to działanie marketingowe?
A. franchising
B. sponsoring
C. transport
D. wymiana
Organizacja i prowadzenie prz…
Która z metod jest najskuteczniejsza w badaniu preferencji rynkowych?
A. obserwacja
B. wywiad
C. ankieta
D. szacowanie
Organizacja i prowadzenie prz…
Jakie narzędzie powinno być wykorzystane w promocji sprzedaży danego produktu?
A. Artykuły sponsorowane w magazynie dla kobiet
B. Próbki produktu, drugi produkt 50% gratis
C. Kartki z życzeniami świątecznymi dla lojalnych klientów
D. Reklama w lokalnych gazetach i stacjach radiowych
Organizacja i prowadzenie prz…
Firma rozpoczęła dystrybucję specjalistycznego preparatu do pielęgnacji wymion krów mlecznych. Postanowiono, że w fazie wprowadzania produktu na rynek firma skoncentruje się na nawiązywaniu kontaktów z gospodarstwami zajmującymi się chowem bydła mlecznego. Firma zastosowała marketing
A. wielopoziomowy
B. internetowy
C. bezpośredni
D. szeptany
Organizacja i prowadzenie prz…
Firma wprowadziła na rynek innowacyjne opakowania swoich napojów mlecznych. Jaką strategię to odzwierciedla?
A. finansową
B. marketingową
C. rozwoju
D. dywersyfikacji
Organizacja i prowadzenie prz…
Rolnik sprzedaje swoje plony przedsiębiorcy, który je standaryzuje i odsprzedaje do zakładów przetwórczych. Jaką formę działalności gospodarczej to reprezentuje?
A. wytwórcza
B. reklamowa
C. handlowa
D. świadcząca usługi
Organizacja i prowadzenie prz…
Wymienione czynności występują w technologii produkcji
Wykaz czynności:
|
A. mąki.
B. kaszy.
C. makaronu.
D. płatków.
Organizacja i prowadzenie prz…
Z danych w tabeli wynika, że twaróg zapakowany próżniowo można maksymalnie przechowywać w lodówce
| Wpływ sposobu pakowania na trwałość produktów przechowywanych w lodówce | ||
|---|---|---|
| Artykuły spożywcze w lodówce (+5°C / +2°C) | Trwałość produktów niezapakowanych próżniowo | Trwałość produktów zapakowanych próżniowo |
| dziczyzna | 2-3 dni | 30-40 dni |
| wołowina | 3-4 dni | 30-40 dni |
| drób | 2-3 dni | 6-9 dni |
| Cała ryba | 1-3 dni | 4-5 dni |
| Twardy ser | 15-20 dni | 40-60 dni |
| Twaróg | 5-7 dni | 13-15 dni |
| Surowe warzywa | 5 dni | 18-20 dni |
| Świeże zioła | 2-3 dni | 7-14 dni |
| Świeże owoce | 3-7 dni | 8-25 dni |
| Desery | 5 dni | 10-18 dni |
| Ugotowane makarony | 2-3 dni | 8-12 dni |
| Ugotowane zupy | 2-3 dni | 8-12 dni |
| Ugotowane risotto | 2-3 dni | 8-12 dni |
| Pieczone mięso | 2-3 dni | 8-12 dni |
A. 13-15 dni.
B. 4-5 dni.
C. 5-7 dni.
D. 8-12 dni.
Organizacja i prowadzenie prz…
Osoba prowadząca działalność gospodarczą specjalizuje się w przerobie owoców jagodowych. Propozycję zakupu surowców powinna wysłać do wytwórców
A. winogron, brzoskwiń, wiśni
B. czarnego bzu, jarzębiny, śliwek
C. truskawek, malin, borówek, aronii
D. jabłek, gruszek, moreli