Filtrowanie pytań
Organizacja usług gastronomic…
W barze przewidziano w ramach happy hours promocję na sprzedaż piwa od godziny 16:00 do 18:00.
A. bar zaproponuje szerszy wybór piwa
B. przekąski serwowane do piwa będą tańsze
C. odbędzie się degustacja nowych rodzajów piwa
D. cena piwa zostanie obniżona
Organizacja usług gastronomic…
Gość uzbierał pełny zestaw pieczątek na karcie wydanej przez bar, co pozwoliło mu otrzymać darmową kawę. Jakiego rodzaju promocji sprzedażowej użył lokal?
A. Program lojalnościowy
B. Bon zniżkowy
C. Kupon promocyjny
D. Happy hours
Organizacja usług gastronomic…
Zalecenie dotyczące usługi gastronomicznej przekazywane jest przede wszystkim przez
A. promocję osobistą
B. public relations
C. promocję handlową
D. kanał dystrybucji
Organizacja usług gastronomic…
Do składników marketingu mix nie wchodzi
A. promocja
B. klient
C. cena
D. produkt
Organizacja usług gastronomic…
Reklamą zewnętrzną usług gastronomicznych może być
A. bezpłatne próbki potraw
B. billboard z nazwą lokalu
C. zniżki na wybrane potrawy
D. niepowtarzalny wystrój wnętrz lokalu
Organizacja usług gastronomic…
Jakie sekwencje reakcji konsumenta na produkt opisuje model promocyjny AIDA?
A. Podział, przygotowanie, przeprowadzenie, sprawdzenie
B. Przygotowanie, przeprowadzenie, rozbudzenie, sprawdzenie
C. Identyfikacja, zainteresowanie, promocja, działanie
D. Uwaga, zainteresowanie, pragnienie, działanie
Organizacja usług gastronomic…
Ekonomiczną i szybką metodą na promocję lokalu gastronomicznego jest
A. reklama na billboardzie
B. reklama na telebimie
C. reklama telewizyjna
D. ulotka reklamowa
Organizacja usług gastronomic…
W lokalu gastronomicznym, gdzie klienci otrzymali kupony do konkursu, które uprawniają ich do wzięcia udziału w losowaniu, zastosowano
A. promocję bezpośrednią
B. promocję sprzedaży
C. reklamę wewnętrzną
D. sprzedaż osobista
Organizacja usług gastronomic…
Która z poniższych usług świadczonych przez restaurację jest traktowana jako działalność dodatkowa?
A. Przygotowanie potraw na życzenie klienta
B. Sprzedaż napojów w butelkach
C. Zorganizowanie występu grupy muzycznej
D. Organizację konferencji i szkoleń poza zakładem
Organizacja usług gastronomic…
W skład usług dodatkowych oferowanych przez bar kawowy wchodzi
A. sprzedaż akcesoriów do parzenia kawy
B. obsługa klientów w pojazdach
C. organizowanie spotkań literackich
D. handel wyrobami cukierniczymi
Organizacja usług gastronomic…
Wprowadzenie usługi live cooking podczas rodzinnych przyjęć ma na celu
A. przyciągnięcie większej liczby gości
B. polepszenie atrakcyjności oferty
C. zmniejszenie wydatków związanych z przyjęciem
D. ograniczenie liczby pracowników obsługi
Organizacja usług gastronomic…
Usługą gastronomiczną, która stanowi uzupełnienie, jest zorganizowanie przez lokal gastronomiczny
A. cateringu
B. koncertu
C. wernisażu
D. wystawy
Organizacja usług gastronomic…
Jaką formą promocji charakteryzuje się płatność, brak osobistego podejścia i skierowanie do szerokiego grona odbiorców?
A. sponsoring.
B. promocja sprzedaży.
C. reklama.
D. strategia marketingowa.
Organizacja usług gastronomic…
Jakie są powody wprowadzenia oferty Happy Hours przez restaurację?
A. wydłużenie godzin otwarcia restauracji oraz serwowanie wykwintnych dań
B. skrócenie godzin otwarcia restauracji oraz oferowanie wykwintnych napojów
C. obniżenie cen dań i napojów przy zamówieniach grupowych
D. obniżenie cen dań i napojów w wyznaczonych godzinach
Organizacja usług gastronomic…
Podczas organizacji przyjęcia weselnego menedżer decyduje się na dodatkową atrakcję w postaci pokazu kulinarnego. Jakie jest główne założenie takiej usługi?
A. Redukcja kosztów obsługi
B. Zmniejszenie liczby gości
C. Zminimalizowanie zapotrzebowania na sprzęt
D. Zwiększenie atrakcyjności wydarzenia
Organizacja usług gastronomic…
Jakie działania powinny zostać podjęte, aby zwiększyć sprzedaż w restauracji w dni powszednie?
A. Ograniczenie liczby pracowników
B. Wprowadzenie lunchowych promocji
C. Zwiększenie cen dań
D. Zamknięcie restauracji na czas lunchu
Organizacja usług gastronomic…
Jakie działania powinny zostać podjęte, aby reklama nowej restauracji dotarła do jak najszerszego grona odbiorców?
A. Powiesić plakaty w okolicy.
B. Rozdać ulotki osobom przechodzącym w pobliżu restauracji.
C. Zainstalować baner reklamowy na elewacji restauracji.
D. Umieścić reklamę na znanym portalu społecznościowym
Organizacja usług gastronomic…
Jaka jest najważniejsza cecha pracownika obsługi klienta w restauracji?
A. Zdolność do zarządzania finansami
B. Komunikatywność i umiejętność pracy w zespole
C. Znajomość technik marketingowych
D. Umiejętność gotowania
Organizacja usług gastronomic…
Który lokal gastronomiczny proponuje bogaty wybór mieszanych napojów alkoholowych?
A. Aperitif bar
B. Pub piwny
C. Bar uniwersalny
D. Bar przekąskowy
- ‹
- 1
- ›