Filtrowanie pytań
Organizacja i prowadzenie prz…
A. 50 ton śliwek, 15 ton cukru
B. 50 ton śliwek, 7,5 tony cukru
C. 25 ton śliwek, 15 ton cukru
D. 25 ton śliwek, 7,5 tony cukru
Organizacja i prowadzenie prz…
Niedobory spowodowane wysychaniem owoców i warzyw w trakcie prawidłowego składowania określane są jako
A. naturalne
B. niezawinione
C. zawinione
D. systematyczne
Organizacja i prowadzenie prz…
Składniki produktu są częścią dokumentacji
A. technicznej
B. rozruchowej
C. serwisowej
D. technologicznej
Organizacja i prowadzenie prz…
Jakie urządzenie służy do oddzielania tłuszczu od mleka?
A. pasteryzator
B. wirówka
C. kuter
D. prasa
Organizacja i prowadzenie prz…
W wyniku procesu ograniczającego się tylko do rozdrobnienia ziaren zbóż otrzymuje się mąkę
A. chlebowa
B. krupczatka
C. tortowa
D. razowa
Organizacja i prowadzenie prz…
Jakie urządzenie jest wymagane do połączenia mąki w celu uzyskania gotowej mieszanki do pieczenia chleba?
A. młynka
B. mieszarki
C. miesiarki
D. mieszalnika
Organizacja i prowadzenie prz…
Ziemniak, który ma być wykorzystany do wytwarzania krochmalu, powinien cechować się wysoką zawartością
A. białka
B. suchej masy
C. skrobi
D. sacharozy
Organizacja i prowadzenie prz…
Osoba prowadząca działalność gospodarczą specjalizuje się w przerobie owoców jagodowych. Propozycję zakupu surowców powinna wysłać do wytwórców
A. jabłek, gruszek, moreli
B. czarnego bzu, jarzębiny, śliwek
C. winogron, brzoskwiń, wiśni
D. truskawek, malin, borówek, aronii
Organizacja i prowadzenie prz…
Jak długo będzie trwał efektywny czas pracy zespołu pracującego z kombajnem ziemniaczanym o wydajności 0,20 ha/h, zbierając ziemniaki z areału wynoszącego 5 ha?
A. 20 godzin
B. 25 godzin
C. 10 godzin
D. 15 godzin