Filtrowanie pytań
Wykonywanie usług kelnerskich
A. galantyny z kurczaka
B. wody
C. pieczywa i masła
D. białego wina
Wykonywanie usług kelnerskich
Jakie dodatki powinien zaproponować obsługujący, jeśli klient zamówił pieczone roladki z drobiu?
A. Kopytka, sos myśliwski, glazurowana marchewka
B. Kasza gryczana, sos grzybowy, marchewka w glazurze
C. Puree ziemniaczane, kapusta zasmażana
D. Ziemniaki glazurowane w maśle, puree z brokułów
Wykonywanie usług kelnerskich
Likier Amaretto wyróżnia się smakiem
A. mięty
B. kawy
C. migdałów
D. anyżu
Wykonywanie usług kelnerskich
Kelner może zasugerować gościom, którzy wolą gorące przystawki
A. koktajl z krewetek
B. galaretkę drobiową
C. boeuf Strogonow
D. befsztyk tatarski
Wykonywanie usług kelnerskich
Jakie danie klasyfikowane jest jako gorąca zakąska?
A. Szaszłyki baranie
B. Łosoś wędzony
C. Koktajl z krewetek
D. Galaretki drobiowe
Wykonywanie usług kelnerskich
Kelner, obsługując zamówienie na lampkę wina dry red, powinien zaserwować kieliszek wina
A. półwytrawnego białego
B. wytrawnego czerwonego
C. bardzo wytrawnego czerwonego
D. półsłodkiego białego
Wykonywanie usług kelnerskich
Jaki deser powinien zasugerować kelner gościom, którzy przestrzegają diety tysiąca kalorii?
A. Sernik z sosem malinowym
B. Mousse czekoladowy
C. Galaretkę wiśniową
D. Lody z kremem