Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

Produkcja wyrobów spożywczych…

Jakie aspekty obejmuje instrukcja higieny produkcji?

A. nieskróconą produkcję
B. nieprzerwaną pracę maszyn
C. czystość w pomieszczeniach i na maszynach
D. wysoką efektywność urządzeń
Produkcja wyrobów spożywczych…

Jakie urządzenia muszą mieć udokumentowane krytyczne punkty kontroli zgodnie z zasadami systemu HACCP?

A. Krajalnice
B. Wialnie
C. Płukacze
D. Pasteryzatory
Produkcja wyrobów spożywczych…

Czyszczenie i dezynfekcję maszyn oraz sprzętu w piekarni należy przeprowadzać zgodnie

A. z systemem technologicznym
B. z normami zakładowymi
C. z instrukcją GMP i GHP
D. z procedurą zarządzania produkcją
Produkcja wyrobów spożywczych…

Produkty spożywcze po upływie terminu ważności, które znajdują się w magazynach wyrobów gotowych przedsiębiorstwa spożywczego, powinny być

A. wrzucone do pojemnika na odpady
B. oferowane po obniżonej cenie
C. przeniesione do magazynu z krótkim terminem ważności
D. składowane w oddzielnym pomieszczeniu