Filtrowanie pytań
Produkcja wyrobów spożywczych…
A. nieskróconą produkcję
B. nieprzerwaną pracę maszyn
C. czystość w pomieszczeniach i na maszynach
D. wysoką efektywność urządzeń
Produkcja wyrobów spożywczych…
Metalowe części maszyn wystawione na działanie wilgotnego powietrza mogą być narażone na
A. laminowanie
B. korozję
C. pęcznienie
D. galwanizowanie
Produkcja wyrobów spożywczych…
Jakie urządzenia muszą mieć udokumentowane krytyczne punkty kontroli zgodnie z zasadami systemu HACCP?
A. Krajalnice
B. Wialnie
C. Płukacze
D. Pasteryzatory
Produkcja wyrobów spożywczych…
Czyszczenie i dezynfekcję maszyn oraz sprzętu w piekarni należy przeprowadzać zgodnie
A. z systemem technologicznym
B. z normami zakładowymi
C. z instrukcją GMP i GHP
D. z procedurą zarządzania produkcją
Produkcja wyrobów spożywczych…
Produkty spożywcze po upływie terminu ważności, które znajdują się w magazynach wyrobów gotowych przedsiębiorstwa spożywczego, powinny być
A. wrzucone do pojemnika na odpady
B. oferowane po obniżonej cenie
C. przeniesione do magazynu z krótkim terminem ważności
D. składowane w oddzielnym pomieszczeniu
Produkcja wyrobów spożywczych…
Zgodnie z normami GHP, aby pozbyć się owadów w magazynie, powinno się zastosować
A. dezynfekcję
B. apertyzację
C. dezynsekcję
D. sanityzację