Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

Produkcja wyrobów piekarskich

Krytycznym obszarem w procesie technologicznym podczas obróbki gotowego pieczywa, który powinien być monitorowany, jest

A. wypiekanie pieczywa
B. przygotowanie ciasta
C. dystrybucja pieczywa
D. formowanie kęsa
Produkcja wyrobów piekarskich

Główne urządzenia do kontroli i pomiarów, które regularnie wykorzystuje się do monitorowania parametrów w przechowalniach mąki, to

A. pirometr oraz manometr
B. sonda temperatury i waga analityczna
C. termometr i psychrometr
D. manometr oraz termometr
Produkcja wyrobów piekarskich

Korzystając z informacji w tabeli wskaż, który surowiec jako pierwszy powinien zostać użyty do produkcji.

Data produkcji surowcaTermin przydatności
do spożycia
Należy użyć
A.16.09.201930.10.2019-
B.18.09.2019-w ciągu 2 miesięcy od daty produkcji
C.23.09.201929.12.2019-
D.28.09.2019-w ciągu 1 miesiąca od daty produkcji

A. D.
B. B.
C. C.
D. A.
Produkcja wyrobów piekarskich

Procedury zapewniające bezpieczeństwo zdrowotne żywności składowanej w chłodniach dotyczą codziennego nadzoru

A. ilości przechowywanych surowców
B. zawartości białka w surowcach
C. temperatury pomieszczeń
D. czasu pracy pracowników