Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

Organizacja usług gastronomic…

W obiekcie gastronomicznym mogą się krzyżować drogi

A. surowców i półproduktów
B. surowców i gotowych dań
C. czystych naczyń kuchennych i klientów
D. czystych naczyń kuchennych i półproduktów
Organizacja usług gastronomic…

Jaką potrawę warto umieścić w menu restauracji, tworząc ofertę dla osób z celiakią?

A. Kaszę bulgur z sosem mięsnym
B. Kuskus zapiekany z warzywami
C. Mus z kaszy manny
D. Gołąbki z ryżu i mięsa
Organizacja usług gastronomic…

Jakie rodzaje zakładów gastronomicznych można zaliczyć do zamkniętych?

A. bary kawowe i smażalnie ryb
B. kawiarnie i cukiernie
C. winiarnie oraz bary szybkiej obsługi
D. stołówki oraz bufety dla pracowników
Organizacja usług gastronomic…

Który z poniższych czynników jest kluczowy przy ocenie jakości obsługi kelnerskiej w restauracji?

A. Liczba dostępnych stolików
B. Profesjonalizm i uprzejmość kelnerów
C. Wielkość sali restauracyjnej
D. Ilość pozycji w menu
Organizacja usług gastronomic…

Zanim przystąpi do przyjęcia, kierownik sali nie weryfikuje

A. prawidłowości rozmieszczenia dań na talerzach.
B. temperatury ciepłych potraw przygotowanych.
C. zgodności nakryć z zamówieniem.
D. smaku przygotowanych potraw i napojów.
Organizacja usług gastronomic…

Jakie są efektywne metody kontroli jakości usług gastronomicznych?

A. Redukcja kosztów produkcji
B. Zwiększenie liczby dań w menu
C. Zwiększenie liczby pracowników
D. Regularne szkolenia i audyty jakości
Organizacja usług gastronomic…

Jakie jest podstawowe zadanie menedżera restauracji w kontekście zarządzania personelem?

A. Zastępowanie każdego pracownika w razie absencji
B. Projektowanie wnętrza restauracji
C. Motywowanie zespołu i zarządzanie grafikami pracy
D. Zakup składników do kuchni
Organizacja usług gastronomic…

Do działalności gastronomicznej prowadzonej w barze mlecznym należy przygotowywanie posiłków

A. mącznych, nabiałowych
B. w rodzaju finger food
C. flambirowanych
D. na osobne zamówienie