Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

HGT.11 Pytanie 2
Organizacja usług gastronomic…

Podstawowym wyposażeniem lokalu gastronomicznego, który sprzedaje mieszane napoje alkoholowe, jest

A. kolumna nalewakowa
B. ekspres przelewowy
C. shaker bostoński
D. mikser ręczny
Organizacja usług gastronomic…

W dokumentacji wykorzystywanej podczas rozmowy pomiędzy zleceniobiorcą a zleceniodawcą na temat organizacji usługi cateringowej powinien znajdować się

A. spis kontrahentów
B. spis recept na potrawy i napoje
C. plan obiektu z podziałem na sale
D. lista członków personelu
Organizacja usług gastronomic…

Jakie urządzenie powinien zabrać kelner, jeśli klient zdecydował się na płatność zbliżeniową za usługi gastronomiczne?

A. Transmiter pagerów
B. Pager przywoławczy
C. Terminal przenośny
D. Czytnik kodów
Organizacja usług gastronomic…

Aby zweryfikować liczbę wprowadzonych poprawek do paragonów fiskalnych w oprogramowaniu do rozliczania sprzedaży w gastronomii, konieczne jest wygenerowanie raportu

A. wykonanych storn
B. sprzedaży na karty rabatowe
C. udzielonych rabatów
D. utargu
Organizacja usług gastronomic…

Aby poprawić użyteczność sali konsumenckiej oraz przyspieszyć obsługę gości, należy zainstalować

A. wózki bemarowe
B. stoły bufetowe
C. pomocniki kelnerskie
D. szafy na naczynia
Organizacja usług gastronomic…

System ServerPaging w LRS ma na celu umożliwienie bezprzewodowej komunikacji pomiędzy

A. kelnerem a kucharzem.
B. kelnerem a menedżerem restauracji.
C. kelnerem a właścicielem lokalu.
D. kelnerem a klientem.
Organizacja usług gastronomic…

Aby korzystać z przenośnego terminala płatniczego, konieczne jest nawiązanie połączenia z

A. telefonem stacjonarnym
B. siecią Wi-Fi
C. systemem GPS
D. siecią internetową przewodową
Organizacja usług gastronomic…

System przywoławczy GPS (Guest Pagin System) jest wykorzystywany do

A. interakcji pomiędzy kucharzem a kelnerem
B. wzywania obsługi przez gości
C. wezwania kierownika restauracji
D. informowania gości o gotowości dania do odbioru
Organizacja usług gastronomic…

W restauracji zmywalnia naczyń stołowych powinna być połączona

A. wyłącznie z rozdzielnią kelnerską
B. z rozdzielnią kelnerską oraz przygotowalnią
C. z rozdzielnią kelnerską oraz kuchnią
D. tylko z kuchnią