Filtrowanie pytań
Organizacja i nadzorowanie pr…
A. twarogu kwasowego
B. sera podpuszczkowego
C. twarogu dojrzewającego
D. sera pleśniowego
Organizacja i nadzorowanie pr…
Uszkodzone kartony podczas pakowania żywności należy
A. przekazać firmie zajmującej się tym profesjonalnie
B. wykorzystać po dokonaniu naprawy
C. spalić w piecu zakładowym
D. zwrócić dostawcy opakowań
Organizacja i nadzorowanie pr…
Jaką liczbę kubeczków o gramaturze 200 g trzeba wykorzystać do zapakowania 18 000 kg twarożku ziarnistego?
A. 3 600 sztuk
B. 36 000 sztuk
C. 90 000 sztuk
D. 9 000 sztuk
Organizacja i nadzorowanie pr…
Transport luzem jest możliwy za pomocą przenośnika rolkowego
A. gęstwy serowej
B. wstęgi masła
C. kazeiny suszonej
D. bloków sera
Organizacja i nadzorowanie pr…
Twarogi, które uległy zapleśnieniu podczas przechowywania, powinny być poddane
A. sterylizacji
B. utylizacji
C. topieniu
D. dezynfekcji
Organizacja i nadzorowanie pr…
Chemikalia nie powinny być składowane w pojemnikach
A. etykietowanych
B. żywnościowych
C. hermetycznych
D. chemicznych
Organizacja i nadzorowanie pr…
Do przewozu kartonów z masłem wykorzystuje się przenośnik
A. ślimakowy
B. kubełkowy
C. taśmowy
D. pneumatyczny
Organizacja i nadzorowanie pr…
Korzystając z zakładowej normy zużycia dodatków i materiałów pomocniczych na 1 tonę masła ekstra zamieszczonej w tabeli, oblicz ile folii aluminiowej należy przygotować do zapakowania 25 ton masła.
Dodatki, materiały pomocnicze (Zużycie na 1 tonę masła ekstra) | Jednostka | Ilość |
---|---|---|
Barwnik | cm3 | 150 |
Folia aluminiowa | kg | 14,6 |
Kartony | szt. | 50 |
Szczepionka maślarska | opakowanie | 2 |
A. 1250 kg
B. 50 kg
C. 3750 kg
D. 365 kg
Organizacja i nadzorowanie pr…
Lody po wyprodukowaniu powinny być przechowywane w komorach o temperaturze
A. od –18°C do –25°C
B. od –12°C do –15°C
C. od 0°C do – 10°C
D. od +6°C do +10°C
- ‹
- 1
- ›