Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

Produkcja wyrobów cukierniczy…

Osoba pracująca w myjni sprzętu cukierniczego powinna mieć na sobie

A. sandały oraz fartuch z materiału syntetycznego
B. mokasyny oraz fartuch wykonany z bawełny
C. kalosze i fartuch gumowy
D. obuwie z gumową podeszwą oraz fartuch z płótna
Produkcja wyrobów cukierniczy…

Użytkując maszyny i sprzęt cukierniczy, należy pamiętać, aby

A. w trakcie pracy używać osłon ochronnych
B. każdy pracownik umiał naprawić urządzenie
C. nie odłączać urządzenia, trzymając za przewód zasilający
D. podczas ruchu maszyny wymieniać stare uszczelki
Produkcja wyrobów cukierniczy…

Jakich działań nie można przeprowadzać w trakcie eksploatacji maszyn oraz urządzeń?

A. Zmieniac ustawione parametry, np. prędkość obrotów
B. Usuwać osłon i zabezpieczeń z obsługiwanych maszyn
C. Sprawdzać ich stan zabrudzenia
D. Zrywać pracy urządzeń