Filtrowanie pytań
Produkcja przetworów mięsnych…
A. Piła taśmowa
B. Skórowaczka
C. Odbłoniarka
D. Piła tarczowa
Produkcja przetworów mięsnych…
W jakim urządzeniu nie dochodzi do zamrażania podrobów w formie bloków?
A. Aparatach kontaktowych
B. Zamrażalniach komorowych
C. Aparatach półkontaktowych
D. Zamrażalniach tunelowych
Produkcja przetworów mięsnych…
Podczas przetwarzania elementów zasadniczych, grup mięśni w linii cięcia, powinno się użyć
A. odskórowaczek i odbłoniarków
B. noży rurkowych i skrobaków
C. pił taśmowych i tarczowych
D. odmięsiarek
Produkcja przetworów mięsnych…
Aby zamrozić podroby w formie bloków, należy użyć
A. zamrażalnie komorowe
B. zamrażalnie immersyjne
C. aparaty kontaktowe
D. tunele kriogeniczne
Produkcja przetworów mięsnych…
Wymień urządzenia wykorzystywane do wytopu tłuszczu metodą suchego cyklu.
A. Wilk, autoklaw, pompa, emulgator, schładzalnik, dozownik
B. Wilk, rozdrabniacz, odmulacz, podgrzewacz, schładzalnik, dozownik
C. Wilk, autoklaw, rozdrabniacz, odmulacz, schładzalnik, dozownik
D. Wilk, kocioł otwarty, cedzidła, schładzalnik, dozownik
Produkcja przetworów mięsnych…
Zgodnie z normami bhp podczas obsługi kutra wymagane jest zastosowanie
A. osłony przedramienia
B. rękawic metalowych
C. okularów ochronnych
D. słuchawek ochronnych
Produkcja przetworów mięsnych…
Jakie urządzenia powinny być wykorzystane do obróbki cieplnej wędlin?
A. Autoklawy obrotowe, komory parzelnicze, kotły otwarte
B. Komory wędzarniczo-parzelnicze, autoklawy natryskowe
C. Podgrzewacze rurowe, kotły uniwersalne, kuchnie elektryczne
D. Komory parzelnicze, wędzarniczo-parzelnicze, kotły otwarte