Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

Produkcja przetworów mięsnych…

Jakie urządzenie powinno być użyte w procesie zmechanizowanego rozbioru mięsa wieprzowego do usunięcia skóry oraz tłuszczu z szynki lub łopatki?

A. Piła taśmowa
B. Skórowaczka
C. Odbłoniarka
D. Piła tarczowa
Produkcja przetworów mięsnych…

W jakim urządzeniu nie dochodzi do zamrażania podrobów w formie bloków?

A. Aparatach kontaktowych
B. Zamrażalniach komorowych
C. Aparatach półkontaktowych
D. Zamrażalniach tunelowych
Produkcja przetworów mięsnych…

Wymień urządzenia wykorzystywane do wytopu tłuszczu metodą suchego cyklu.

A. Wilk, autoklaw, pompa, emulgator, schładzalnik, dozownik
B. Wilk, rozdrabniacz, odmulacz, podgrzewacz, schładzalnik, dozownik
C. Wilk, autoklaw, rozdrabniacz, odmulacz, schładzalnik, dozownik
D. Wilk, kocioł otwarty, cedzidła, schładzalnik, dozownik
Produkcja przetworów mięsnych…

Jakie urządzenia powinny być wykorzystane do obróbki cieplnej wędlin?

A. Autoklawy obrotowe, komory parzelnicze, kotły otwarte
B. Komory wędzarniczo-parzelnicze, autoklawy natryskowe
C. Podgrzewacze rurowe, kotły uniwersalne, kuchnie elektryczne
D. Komory parzelnicze, wędzarniczo-parzelnicze, kotły otwarte