Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

Organizacja żywienia i usług …

Kelner korzystając z francuskiej obsługi gości powinien

A. ustawić przy stole gościa wózek kelnerski i flambirować danie
B. wręczyć gościowi talerz z porcjowaną potrawą
C. na talerz gościa nałożyć porcję potrawy z półmiska
D. umieścić na stole półmiski z potrawami, patery z ciastami oraz dzbanki z napojami
Organizacja żywienia i usług …

Jeśli w planie obiadowym przewidziano przystawkę z wieprzowiny, kapuśniak, danie główne oraz deser, to talerzyk do pieczywa i nóż do masła powinny zostać usunięte ze stołu konsumenckiego

A. po podaniu dania głównego
B. po serwowaniu deseru
C. przed serwowaniem dania głównego
D. po podaniu przystawki z wieprzowiny
Organizacja żywienia i usług …

Na przyjęcie dla czterdziestu osób zaplanowano stół bankietowy o długości 16m. Restauracja dysponuje dziesięcioma stołami o długości 180 cm oraz dwoma stołami o długości 160 cm. Jakie stoły powinny zostać wybrane do zorganizowania stołu bankietowego?

A. 10 stołów o długości 180 cm i 2 stoły o długości 160 cm
B. 8 stołów o długości 180 cm i 1 stół o długości 160 cm
C. 9 stołów o długości 180 cm i 1 stół o długości 160 cm
D. 8 stołów o długości 180 cm i 2 stoły o długości 160 cm