Filtrowanie pytań
HGT.03 Pytanie 601
Obsługa gości w obiekcie świa…
A. Odkurzacz elektryczny
B. Mop parowy
C. Froterkę
D. Szorowarkę jednotarczową
HGT.03 Pytanie 602
Obsługa gości w obiekcie świa…
Która z wymienionych atrakcji nie jest uznawana za usługę specjalną w branży hotelarskiej?
A. Tradycyjny masaż pleców
B. Przelot balonem
C. Umieszczenie pianina w pokoju
D. Nurkowanie w lodowatej wodzie
HGT.03 Pytanie 603
Obsługa gości w obiekcie świa…
Jaką z wymienionych metod serwowania śniadań rekomenduje się dla grup turystycznych?
A. Serwis table d'hóte, zestawy śniadaniowe
B. Serwis a la carte, serwis a'part
C. Serwis table d'hóte, serwis bankietowy
D. Serwis a la carte, wstawki śniadaniowe
HGT.03 Pytanie 604
Obsługa gości w obiekcie świa…
Podaj metodę układania pościeli, w której materac jest przykrywany jednym prześcieradłem, na którym umieszczane jest drugie prześcieradło, a następnie koc, który jest zawijany z fragmentu drugiego prześcieradła od strony wezgłowia, tworząc coś w rodzaju śpiwora?
A. Angielska
B. Niemiecka
C. Standardowa
D. Francuska
HGT.03 Pytanie 605
Obsługa gości w obiekcie świa…
Podaj właściwą sekwencję nakrycia stołu bielizną stołową.
A. Obrus stołowy, laufer, skirting
B. Molton, napperon, skirting
C. Napperon, obrus stołowy, skirting
D. Molton, obrus stołowy, napperon
HGT.03 Pytanie 606
Obsługa gości w obiekcie świa…
Określ właściwe warunki, jakie powinny panować w pomieszczeniach magazynowych przeznaczonych do przechowywania suchych artykułów zbożowych?
A. Wilgotność względna 90%, brak cyrkulacji powietrza, temperatura od 18 °C do 26 °C
B. Wilgotność względna 60%, dobra wentylacja, temperatura od 8 °C do 10 °C
C. Wilgotność względna 60%, brak cyrkulacji powietrza, temperatura od 0 °C do 4 °C
D. Wilgotność względna 95%, dobra wentylacja, temperatura od 0 °C do 5 °C