Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

SPC.01 Pytanie 161
Produkcja wyrobów cukierniczy…

Jakie jest opakowanie jednostkowe krówek mlecznych?

A. torebka z aluminium
B. opakowanie metalowe
C. etykieta papierowa
D. karton z papierem woskowym
Produkcja wyrobów cukierniczy…

Zasada FIFO, stosowana w magazynach surowców do produkcji wyrobów cukierniczych, ma na celu zapobieganie przeterminowaniu oraz zepsuciu się artykułów spożywczych, co oznacza

A. pierwszy wchodzi, ostatni wychodzi
B. ostatni wchodzi, ostatni wychodzi
C. ostatni wchodzi, pierwszy wychodzi
D. pierwszy wchodzi, pierwszy wychodzi
Produkcja wyrobów cukierniczy…

W jednym opakowaniu jednostkowym znajduje się kawałek sękacza ważący 350 gramów. Ile jednostkowych opakowań jest potrzebnych, aby zapakować 3,5 kg sękacza?

A. 50 szt.
B. 110 szt.
C. 10 szt.
D. 100 szt.
Produkcja wyrobów cukierniczy…

Oblicz, ile kartoników jest potrzebnych do spakowania 320 sztuk mufinek, jeśli w jednej paczce mieści się 20 jednostek.

A. 16 kartoników
B. 18 kartoników
C. 14 kartoników
D. 20 kartoników
Produkcja wyrobów cukierniczy…

W dokumentacji magazynowej należy uzupełnić dokument "Przyjęcie surowców", w którym trzeba wpisać

A. datę wyprodukowania surowca, typ opakowania, podpis magazyniera
B. numer ID, kategorię surowców oraz klasę
C. godzinę przybycia, liczbę opakowań oraz podpis kierownika zakładu
D. dane dostawcy, datę przyjęcia, nazwę surowca oraz jego ilość
Produkcja wyrobów cukierniczy…

Po przyjęciu do magazynu, mąka powinna być przechowywana

A. na drewnianych paletach, odsuniętych od ściany
B. luzem w chłodniach
C. na drewnianych paletach, przysuniętych do ściany
D. luzem w ciepłych i wilgotnych pomieszczeniach