Filtrowanie pytań
Produkcja wyrobów cukierniczy…
A. torebka z aluminium
B. opakowanie metalowe
C. etykieta papierowa
D. karton z papierem woskowym
Produkcja wyrobów cukierniczy…
Jakie urządzenie służy do pomiaru wilgotności powietrza w magazynie surowców sypkich?
A. butrometr
B. barometr
C. higrometr
D. refraktometr
Produkcja wyrobów cukierniczy…
Jakie urządzenie jest potrzebne do pakowania wafli przekładanych?
A. krajalnice
B. żelazka
C. nalewarki
D. gofrownice
Produkcja wyrobów cukierniczy…
Chałwę powinno się przechowywać w zakresie temperatury 6–8 °C oraz przy wilgotności względnej powietrza
A. 95%
B. 97%
C. 75%
D. 88%
Produkcja wyrobów cukierniczy…
Jaką temperaturę należy ustawić dla przechowywania drożdży prasowanych w sposób optymalny?
A. 1-4°C
B. 10-15°C
C. 8-10°C
D. 6-8°C
Produkcja wyrobów cukierniczy…
Zasada FIFO, stosowana w magazynach surowców do produkcji wyrobów cukierniczych, ma na celu zapobieganie przeterminowaniu oraz zepsuciu się artykułów spożywczych, co oznacza
A. pierwszy wchodzi, ostatni wychodzi
B. ostatni wchodzi, ostatni wychodzi
C. ostatni wchodzi, pierwszy wychodzi
D. pierwszy wchodzi, pierwszy wychodzi
Produkcja wyrobów cukierniczy…
Aby usunąć gryzonie z magazynu wyrobów gotowych, należy zastosować
A. detoksykację
B. deratyzację
C. dezynsekcję
D. dezynfekcję
Produkcja wyrobów cukierniczy…
Torty oraz serniki powinny być przechowywane w temperaturze
A. 0°C
B. 6°C
C. 12°C
D. 18°C
Produkcja wyrobów cukierniczy…
Ile dekoracyjnych pudełek należy przygotować do zapakowania 9 kg lukrowanych pierniczków, jeśli pakujemy je po 300 g w pudełko?
A. 300 sztuk
B. 30 sztuk
C. 27 sztuk
D. 270 sztuk
Produkcja wyrobów cukierniczy…
Który z parametrów jest wykorzystywany do kontroli jakości zdrowotnej produktów gotowych składowanych w magazynie?
A. Liczba opakowań zbiorczych
B. Temperatura przewozu
C. Data ważności
D. Wielkość partii produktów
Produkcja wyrobów cukierniczy…
Jakie urządzenie służy do pomiaru wilgotności powietrza w magazynie surowców suchych?
A. pirometr
B. pehametr
C. higrometr
D. termometr cieczowy
Produkcja wyrobów cukierniczy…
W jednym opakowaniu jednostkowym znajduje się kawałek sękacza ważący 350 gramów. Ile jednostkowych opakowań jest potrzebnych, aby zapakować 3,5 kg sękacza?
A. 50 szt.
B. 110 szt.
C. 10 szt.
D. 100 szt.
Produkcja wyrobów cukierniczy…
Oblicz, ile kartoników jest potrzebnych do spakowania 320 sztuk mufinek, jeśli w jednej paczce mieści się 20 jednostek.
A. 16 kartoników
B. 18 kartoników
C. 14 kartoników
D. 20 kartoników
Produkcja wyrobów cukierniczy…
W dokumentacji magazynowej należy uzupełnić dokument "Przyjęcie surowców", w którym trzeba wpisać
A. datę wyprodukowania surowca, typ opakowania, podpis magazyniera
B. numer ID, kategorię surowców oraz klasę
C. godzinę przybycia, liczbę opakowań oraz podpis kierownika zakładu
D. dane dostawcy, datę przyjęcia, nazwę surowca oraz jego ilość
Produkcja wyrobów cukierniczy…
Po przyjęciu do magazynu, mąka powinna być przechowywana
A. na drewnianych paletach, odsuniętych od ściany
B. luzem w chłodniach
C. na drewnianych paletach, przysuniętych do ściany
D. luzem w ciepłych i wilgotnych pomieszczeniach
Produkcja wyrobów cukierniczy…
Temperatura przechowywania jaj kurzych nie powinna przekraczać
A. 6 stopni C
B. 12 stopni C
C. 18 stopni C
D. 25 stopni C