Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

Produkcja wyrobów spożywczych…

Podczas procesu suszenia warzyw parametry technologiczne, które należy kontrolować, to temperatura oraz

A. stężenie
B. gęstość
C. wilgotność
D. ciśnienie
Produkcja wyrobów spożywczych…

Ile szklanych pojemników trzeba przygotować do spakowania 2 000 kg gołąbków, jeśli masa netto produktu w jednostkowych opakowaniach wynosi 500 g?

A. 100 sztuk
B. 4 000 sztuk
C. 400 sztuk
D. 1 000 sztuk
SPC.06 Pytanie 365
Organizacja i nadzorowanie pr…

Krajanie, dogrzewanie oraz dosuszanie to wybrane procesy wytwórcze

A. sera podpuszczkowego
B. laktozy technicznej
C. masła niskotłuszczowego
D. proszku mlecznego
Produkcja wyrobów spożywczych…

Jakie urządzenie nie należy do kategorii transportu wewnętrznego?

A. podnośnik łańcuchowy
B. wózek widłowy
C. paleta drewniana
D. przenośnik rolkowy