Filtrowanie pytań
Produkcja wyrobów spożywczych…
A. stężenie
B. gęstość
C. wilgotność
D. ciśnienie
Produkcja wyrobów spożywczych…
Do przewozu towarów sypkich w stanie luzem wykorzystuje się przenośnik
A. wałkowy
B. hydrauliczny
C. pneumatyczny
D. płytowy
Produkcja wyrobów spożywczych…
Ile szklanych pojemników trzeba przygotować do spakowania 2 000 kg gołąbków, jeśli masa netto produktu w jednostkowych opakowaniach wynosi 500 g?
A. 100 sztuk
B. 4 000 sztuk
C. 400 sztuk
D. 1 000 sztuk
Produkcja wyrobów spożywczych…
Zgodnie z normami GHP, aby pozbyć się owadów w magazynie, powinno się zastosować
A. apertyzację
B. dezynfekcję
C. sanityzację
D. dezynsekcję
Organizacja i nadzorowanie pr…
Krajanie, dogrzewanie oraz dosuszanie to wybrane procesy wytwórcze
A. sera podpuszczkowego
B. laktozy technicznej
C. masła niskotłuszczowego
D. proszku mlecznego
Produkcja wyrobów spożywczych…
W procesie produkcji ciągłej stosuje się piec
A. obrotowy
B. komorowy
C. tunelowy
D. wrzutowy
Produkcja wyrobów spożywczych…
Jakie urządzenie nie należy do kategorii transportu wewnętrznego?
A. podnośnik łańcuchowy
B. wózek widłowy
C. paleta drewniana
D. przenośnik rolkowy