Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

SPC.06 Pytanie 361
Organizacja i nadzorowanie pr…

W procesie wytwarzania lodów wykorzystuje się między innymi dodatek cukru w proporcji 10% oraz stabilizatora w ilości 0,5%. Ile cukru i stabilizatora będzie potrzebne do produkcji 2 500 kg lodów?

A. 250 kg cukru oraz 12,5 kg stabilizatora
B. 25 kg cukru oraz 12,5 kg stabilizatora
C. 10 kg cukru oraz 0,5 kg stabilizatora
D. 125 kg cukru oraz 25 kg stabilizatora
SPC.02 Pytanie 362
Produkcja wyrobów spożywczych…

Fermentacja jest przeprowadzana z udziałem drożdży?

A. cytrynowa
B. alkoholowa
C. octowa
D. mlekowa
SPC.02 Pytanie 363
Produkcja wyrobów spożywczych…

Jakie urządzenie powinno być użyte do krojenia mięsa, tłuszczów, podrobów lub gotowych produktów stosowanych w produkcji garmażeryjnej (np. szynki w galarecie)?

A. Masownicę
B. Nastrzykiwarkę
C. Nadziewarkę
D. Kostkownicę
SPC.02 Pytanie 364
Produkcja wyrobów spożywczych…

Proces wytwarzania pieczywa pszennego składa się z poniższych kroków:

A. nakłuwanie, formowanie kęsów, pieczenie
B. dzielenie ciasta na kawałki, nakłuwanie kęsów, pieczenie
C. smerowanie ciasta białkiem, formowanie kęsów, pieczenie
D. przygotowywanie ciasta, formowanie kęsów, pieczenie
SPC.02 Pytanie 365
Produkcja wyrobów spożywczych…

Poddaje się zamrażaniu fluidyzacyjnemu

A. mrożone desery.
B. mieszanki warzywne.
C. ciasta pizze.
D. mięsa w kawałkach.
SPC.06 Pytanie 366
Organizacja i nadzorowanie pr…

Jakim urządzeniem można zbadać gęstość mleka?

A. areometr
B. higrometr
C. kalorymetr
D. polarymetr
SPC.02 Pytanie 367
Produkcja wyrobów spożywczych…

Jakie z wymienionych urządzeń jest stosowane do separacji zanieczyszczeń z mąki w procesie piekarskim?

A. Waga
B. Miesiarka
C. Przesiewacz
D. Dozator