Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

SPC.02 Pytanie 361
Produkcja wyrobów spożywczych…

Jakie są etapy magazynowania towarów w odpowiedniej kolejności?

A. przyjęcie towaru, składowanie ładunku, kompletacja zamówień, wydawanie towaru
B. wydawanie towaru, przyjęcie towaru, składowanie ładunku, kompletacja zamówień
C. składowanie ładunku, przyjęcie towaru, kompletacja zamówień, wydawanie towaru
D. przyjęcie towaru, wydawanie towaru, składowanie ładunku, kompletacja zamówień
Produkcja wyrobów spożywczych…

Zamrażarka płytowa (z opcją dociskania płyt) jest przeznaczona do zamrażania

A. filetów rybnych
B. koncentratu jabłkowego
C. półtusz wieprzowych
D. czarnych porzeczek
SPC.02 Pytanie 363
Produkcja wyrobów spożywczych…

Rektyfikacja, która umożliwia eliminację szkodliwych fuzli, jest wykorzystywana w procesie wytwarzania

A. mąki
B. cukru
C. wódki
D. mleka
Produkcja wyrobów spożywczych…

Podczas procesu suszenia warzyw parametry technologiczne, które należy kontrolować, to temperatura oraz

A. ciśnienie
B. stężenie
C. wilgotność
D. gęstość
SPC.02 Pytanie 365
Produkcja wyrobów spożywczych…

Ocena świeżości jaj wykorzystywanych w czasie produkcji słodyczy odbywa się po ich rozbiciu na podstawie

A. zapachu białka i grubości skorupy
B. zapachu oraz wyglądu białka i żółtka
C. koloru skorupy oraz błon podskorupowych
D. wielkości żółtka wraz z błoną witelinową
Organizacja i nadzorowanie pr…

Do topienia serów dodaje się przeciętnie 3% topnika w odniesieniu do masy całkowitej mieszaniny. Jeśli do przygotowania tej mieszaniny użyto 470 kg sera podpuszczkowego, 30 kg sera twarogowego, 50 kg masła oraz 300 kg wody, to jaki będzie łączny dodatek topnika?

A. 15,0 kg
B. 8,5 kg
C. 34,0 kg
D. 25,5 kg