Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

Organizacja usług gastronomic…

W restauracji zmywalnia naczyń stołowych powinna być połączona

A. tylko z kuchnią
B. wyłącznie z rozdzielnią kelnerską
C. z rozdzielnią kelnerską oraz przygotowalnią
D. z rozdzielnią kelnerską oraz kuchnią
Organizacja usług gastronomic…

Korzystając z danych w tabeli, oblicz koszt całkowity przyjęcia integracyjnego zorganizowanego dla 100 osób, uwzględniając 15% rabat na konsumpcję.

Lp.Wyszczególnione kosztyWartość
[zł]
1Koszty usług dodatkowych2 400,00
2Koszty konsumpcji dla jednej osoby150,00

A. 17 400,00 zł
B. 15 150,00 zł
C. 14 790,00 zł
D. 16 550,00 zł
HGT.11 Pytanie 455
Organizacja usług gastronomic…

Jakie czynności powinny zostać wykonane przez kelnerów podczas przyjęcia bufetowego?

A. Sprzątanie stołów dla konsumentów
B. Serwowanie deserów na talerzach dla gości
C. Korygowanie rozmieszczenia naczyń z potrawami
D. Podawanie przekąsek na tacach
Wykonywanie usług kelnerskich

Jakiego rodzaju system obsługi wprowadzono w restauracji hotelowej, gdyż kelnerzy biorą zamówienia na potrawy gorące oraz napoje, natomiast sałatki i desery goście wybierają oraz przenoszą na stół z bufetu?

A. Samoobsługa w stylu czeskim
B. Obsługa mieszana
C. Rodzaj obsługi kelnerskiej
D. Samoobsługa w stylu szwedzkim
Wykonywanie usług kelnerskich

Jaki deser powinien zasugerować kelner gościom, którzy przestrzegają diety tysiąca kalorii?

A. Mousse czekoladowy
B. Lody z kremem
C. Sernik z sosem malinowym
D. Galaretkę wiśniową