Filtrowanie pytań

Wybierz zawód, aby zobaczyć dostępne kwalifikacje

HGT.02 Pytanie 1 961
Przygotowanie i wydawanie dań

Do obróbki wstępnej warzyw należy zastosować:

A. płuczkę, kocioł warzelny, obieraczkę, maszynę wieloczynnościową.
B. sortownik, płuczko-obieraczkę, maszynę wieloczynnościową.
C. płuczkę, sortownik, wózek bemarowy.
D. obieraczkę, patelnię elektryczną, kocioł warzelny.
HGT.02 Pytanie 1 962
Przygotowanie i wydawanie dań

Pracownik zakładu żywienia zbiorowego został porażony prądem elektrycznym. W pierwszej kolejności należy

A. przerwać kontakt poszkodowanego z prądem.
B. zastosować poszkodowanemu sztuczne oddychanie.
C. wezwać do poszkodowanego pogotowie ratunkowe.
D. podać poszkodowanemu środki uspokajające.