Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli, wskaż czas przechowywania kaszy pęczak.
Warunki magazynowania surowców i ich przetworów | |
---|---|
Rodzaj ziarna | Czas przechowywania |
proso | 5 miesięcy |
owies | 6 miesięcy |
jęczmień | 9 miesięcy |
gryka | 10 miesięcy |
Warunki magazynowania surowców i ich przetworów | |
---|---|
Rodzaj ziarna | Czas przechowywania |
proso | 5 miesięcy |
owies | 6 miesięcy |
jęczmień | 9 miesięcy |
gryka | 10 miesięcy |
Napój alkoholowy | Pojemność butelki | Cena gastronomiczna brutto |
---|---|---|
Gin | 0,7 l | 140,00 zł |
Wermut | 1,0 l | 100,00 zł |
Karta menu fragment | |
---|---|
Krewetki blanszowane na maśle ziołowym z grzankami czosnkowymi, podane na żeliwnym półmisku | |
Kęski z polędwicy wołowej z grzybami leśnymi i grzankami czosnkowymi, podane na żeliwnym półmisku | |
Małże św. Jakuba na puree jabłkowo-imbirowym z chorizo, sosem z maracui i grzankami ziołowymi | |
Szparagi zapiekane w sosie carbonara podawane na żeliwnym półmisku |
Sposób obsługi |
---|
Potrawy zimne oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe ustawia się na stole bankietowym. Dania gorące są przygotowywane w kuchni i podawane uczestnikom po rozpoczęciu przyjęcia. |
Stawki podatku VAT | |
---|---|
8% | 23% |
Zupy Dania zasadnicze Desery | Napoje alkoholowe Kawa, herbata Napoje gazowane Wody mineralne |