Filtrowanie pytań
Zupy serwuje się w talerzach głębokich
Radełko karbowane służy do
Kucharz przygotowywał polędwicę wołową przez 3 minuty z każdej strony. Mięso jest mocno różowe i wydziela krwisty sok. Jakie jest określenie stopnia wysmażenia tego mięsa?
Aby przygotować pastę z jajek, należy wykorzystać
Jaką metodę zagęszczania należy zastosować, aby wmieszać w gorącym płynie i zagotować mąkę z masłem w równych częściach 1:1?
Daną potrawą kuchni włoskiej, przygotowaną z dużych kawałków makaronu wypełnionego nadzieniem i zapiekanego, jest
Jaka metoda polega na krojeniu upieczonych tuszek drobiowych?
Kuter to urządzenie, które jest wykorzystywane do
Smak potraw z warzyw kapustnych stanie się łagodny, jeżeli będą one przygotowywane z użyciem
Jakie urządzenie pozwala na skrócenie czasu przygotowywania potraw?
Jaki produkt uzyskuje się w wyniku zastosowania metody chemicznej do konserwacji?
Wśród głównych składników ciast ziemniaczanych, oprócz ugotowanych ziemniaków, jakie składniki powinny być uwzględnione?
Jaki proces ma miejsce podczas podgrzewania cukru na suchej patelni?
Dipy to rodzaj sosów
Prawidłowo przygotowany kotlet de volaille powinien charakteryzować się kształtem
Maksymalny czas na schłodzenie potraw stworzonych w technologii Cook-chill (gotuj i schłodź) wynosi do
Mieszadło robota wieloczynnościowego przedstawione na rysunku należy wykorzystać do sporządzania ciasta

Jaki składnik mięsny jest odpowiedni do przygotowania rumsztyku?
Specyficzną barwę barszczu czerwonego uzyskuje się, dodając do barszczu
Przygotowując konfitury, owoce powinny zostać poddane
Aby przygotować farsz do kołdunów, należy wykorzystać mięso
Aby przygotować czerninę, należy zastosować krew
Wybierz rodzaje kasz, które nadają się do przygotowania w sypkiej formie, z zachowaniem odpowiednich zasad obróbki cieplnej oraz proporcji wody.
Jaką potrawę zagęszcza się mieszanką mąki ziemniaczanej z wodą?
Który z deserów wymaga użycia żelatyny do stężenia?
Jakie produkty powstają z ciast przygotowywanych w naczyniu ?
Wskaż, która z zasad jest niezgodna z regulacjami bhp obowiązującymi w lokalu gastronomicznym?
Kluczową normą, która obowiązuje w branży gastronomicznej, jest
Kluczowym elementem w procesie przygotowywania mleczka waniliowego jest
Białka z jaj używa się do przygotowywania
Na zamieszczonym schemacie kolejnych etapów przedstawiono metodę przygotowania ciasta
Ubijanie jajek z cukrem › ucieranie tłuszczu na puszystą konsystencję › dodanie masy jajecznej do tłuszczu › wprowadzenie mąki pszennej z proszkiem do pieczenia › mieszanie składników › formowanie ciasta › pieczenie w temperaturze 180 ÷ 200°C
Zaprezentowany proces produkcyjny ilustruje etapy przygotowania
Obróbka wstępna brudnych ziemniaków → rozdrabnianie → mieszanie składników → formowanie → smażenie