Filtrowanie pytań
Kuchnia staropolska jest znana
Aby przygotować boeuf Strogonow, co należy uwzględnić?
Podaj nazwę kuchni, w której część dań przygotowuje się na oczach klientów z użyciem wózka kelnerskiego?
W trakcie przyjmowania reklamacji od gościa, kelner nie powinien
Smak potraw z warzyw kapustnych stanie się łagodny, jeżeli będą one przygotowywane z użyciem
Granitory to urządzenia, które powinny być stosowane do
Kalafior oraz brokuł zaliczają się do grupy warzyw
Wątróbka wieprzowa w stylu saute powinna być zaklasyfikowana jako potrawa
Higrometr to instrument montowany w przestrzeniach magazynowych w celu monitorowania
Który z produktów mleczarskich jest niewskazany w diecie łatwostrawnej?
Obniżenie wilgotności powietrza w składowisku ziemniaków do zakresu 60-70% spowoduje
Oblicz, jaką ilość wody należy przygotować do wykonania kleiku z 250 cm3 kaszy manny, jeśli na jedną objętość kaszy przypada 6 objętości wody?
Gdy klient dokonuje wyboru potraw lub napojów oraz samodzielnie ustala swoje zobowiązanie, które jest realizowane bez zaangażowania pośredników, uczestniczy w sprzedaży
Osoba jest nieprzytomna, oddycha i ma wyczuwalne tętno. Jakie działania należy podjąć przy udzielaniu jej pierwszej pomocy?
Spożycie może prowadzić do zatrucia jadem kiełbasianym
Wskaż właściwą metodę konserwacji środka spożywczego.
Na zamieszczonym schemacie kolejnych etapów przedstawiono metodę przygotowania ciasta
Ubijanie jajek z cukrem › ucieranie tłuszczu na puszystą konsystencję › dodanie masy jajecznej do tłuszczu › wprowadzenie mąki pszennej z proszkiem do pieczenia › mieszanie składników › formowanie ciasta › pieczenie w temperaturze 180 ÷ 200°C