Który z surowców przedstawionych na rysunkach wykorzystuje się w Polsce do produkcji piwa?








| Składniki odżywcze | Kaloryczność |
|---|---|
| 1 g białka | 4 kcal |
| 1 g cukru | 4 kcal |
| 1 g tłuszczu | 9 kcal |
| Zestaw | Wyrób cukierniczy | Technologia wytwarzania ciasta |
|---|---|---|
| I. | pączki | ciasto parzone |
| II. | gniazdka | ciasto biszkoptowe |
| III. | sękacz | ciasto drożdżowe |
| IV. | herbatniki | ciasto kruche |
| Surowce | Ilość surowca w g na 1 kg syropu |
|---|---|
| cukier kryształ | 800,0 |
| woda | 300,0 |
| kakao | 3,0 |
| syrop ziemniaczany | 6,4 |
| Fragment dokumentacji magazynowej | |||
| Asortyment | Symbol/masa konserw | Liczba kartonów na palecie [sztuki] | Liczba palet [sztuki] |
| Konserwy pasteryzowane | KT-1 lbs | 48 | 12 |
| KT-2 lbs | 40 | 10 | |