Filtrowanie pytań

Wyczyść filtry
SPC.01 Pytanie 801
Produkcja wyrobów cukierniczy…

Które urządzenie przedstawiono na ilustracji?

Ilustracja do pytania 1
A. Zamrażarkę.
B. Piec cukierniczy.
C. Oblewarkę.
D. Witrynę chłodniczą.
SPC.01 Pytanie 802
Produkcja wyrobów cukierniczy…

Do dekorowania ciastek drożdżowych cukrem pudrem należy zastosować

A. spryskiwacz.
B. aerograf.
C. żelownicę.
D. sitko.
SPC.01 Pytanie 803
Produkcja wyrobów cukierniczy…

Do wykrawania ozdób z lukru plastycznego należy wykorzystać sprzęt przedstawiony na

Ilustracja do pytania 3
A. ilustracji III.
B. ilustracji IV.
C. ilustracji I.
D. ilustracji II.
SPC.01 Pytanie 804
Produkcja wyrobów cukierniczy…

Wyprodukowane wuzetki z bitą śmietaną wysyłane do sprzedaży w sklepach samoobsługowych należy zapakować w

A. pudełka z tworzyw sztucznych.
B. foremki aluminiowe.
C. worki foliowe.
D. torby papierowe.
SPC.01 Pytanie 805
Produkcja wyrobów cukierniczy…

W części handlowej cukierni do przechowywania i ekspozycji lodów i sorbetów wykorzystuje się

A. zamrażarki kontaktowe.
B. lady mroźnicze.
C. tunele chłodzące.
D. regały chłodnicze.
SPC.01 Pytanie 806
Produkcja wyrobów cukierniczy…

Chałwę należy przechowywać w temperaturze 6–8 °C i wilgotności względnej powietrza

A. 95%
B. 88%
C. 97%
D. 75%
SPC.01 Pytanie 807
Produkcja wyrobów cukierniczy…

Na której ilustracji przedstawiono cukierek zawinięty w folię systemem dwuskrętu?

Ilustracja do pytania 7
A. Na ilustracji I.
B. Na ilustracji II.
C. Na ilustracji IV.
D. Na ilustracji III.