Filtrowanie pytań

Wyczyść filtry
SPC.04 Pytanie 321
Produkcja przetworów mięsnych…

Którą czynność oznaczono symbolem X w schemacie technologicznym produkcji kiełbasy polskiej wędzonej?

Ilustracja do pytania 1
A. Suszenie.
B. Chłodzenie.
C. Osadzanie.
D. Studzenie.
SPC.04 Pytanie 322
Produkcja przetworów mięsnych…

Próbę termostatową należy zastosować do oceny jakości

A. konserw pasteryzowanych.
B. mięsa mielonego.
C. wędlin podrobowych.
D. wędzonek gotowanych.
SPC.04 Pytanie 323
Produkcja przetworów mięsnych…

Do puszki wprowadzono zbyt dużą ilość surowca. Który rodzaj bombażu może wystąpić w konserwie?

A. Fizyczny.
B. Fizykochemiczny.
C. Chemiczny.
D. Mikrobiologiczny.
SPC.04 Pytanie 324
Produkcja przetworów mięsnych…

Do wyprodukowania 5 000 kg kiełbasy zwyczajnej zużyto 4 000 kg surowców. Ile wynosi wydajność gotowego wyrobu?

A. 80%
B. 100%
C. 125%
D. 150%
SPC.04 Pytanie 325
Produkcja przetworów mięsnych…

Na podstawie informacji zamieszczonych w tabeli, określ którą temperaturę należy zastosować przy wędzeniu polędwicy łososiowej.

Ilustracja do pytania 5
A. 48 °C
B. 22 °C
C. 75 °C
D. 35 °C
SPC.04 Pytanie 326
Produkcja przetworów mięsnych…

Do plasterkowania kiełbasy suchej żywieckiej należy użyć

A. formierki.
B. dozowarki.
C. kostkownicy.
D. krajalnicy.
SPC.04 Pytanie 327
Produkcja przetworów mięsnych…

Konserwy w słoikach typu twist-off należy transportować do maszyny pakującej w zbiorcze pakiety za pomocą przenośnika

A. łańcuchowego.
B. płytowego.
C. zaczepowego.
D. hydraulicznego.
SPC.04 Pytanie 328
Produkcja przetworów mięsnych…

Ile wyrobu gotowego przygotowano do sprzedaży, jeżeli w opakowaniu zbiorczym było 100 opakowań jednostkowych łopatki po 5 kg i 200 opakowań jednostkowych schabu po 2 kg?

A. 450 kg
B. 900 kg
C. 300 kg
D. 600 kg
SPC.04 Pytanie 329
Produkcja przetworów mięsnych…

Smalec paczkowany w pergaminie jest przechowywany w chłodniach przez 7 miesięcy w temperaturze od −2 do +4⁰C, przy wilgotności powietrza 75÷80%.
Który magazyn zapewni odpowiednie warunki magazynowania smalcu?

Ilustracja do pytania 9
A. Magazyn III.
B. Magazyn II.
C. Magazyn I.
D. Magazyn IV.