Kwalifikacja: SPC.04 - Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych

Kategorie: Technologia produkcji Jakość i kontrola

Wskaż błędnie dobrane surowce i materiały pomocnicze do produkcji wyrobu gotowego.

Surowce i materiały pomocniczeWyrób gotowy
A.Mięso peklowane wieprzowe i wołowe kl. I i kl. II, pieprz, czosnek, jałowiec, kiełbaśnice, szpagat lub przędzaKiełbasa myśliwska sucha
B.Mięso wieprzowe kl. I i kl. II, wątroba wołowa, kasza manna, pieprz, czosnek, cebula, kiełbaśnice, przędzaSerdelki drobno rozdrobnione
C.Karkówka wieprzowa bez kości, obrobiona z wykrawania półtuszy, szynka, przyprawy, osłonki, szpagat lub przędzaBaleron wędzony
D.Polędwica wieprzowa z mizdrą obrobioną, z warkoczem, pokryta warstwą tłuszczu do 2 mm, solanka, przyprawy, przędzaPolędwica sopocka

Odpowiedzi