Filtrowanie pytań

Wyczyść filtry
HGT.10 Pytanie 1 041
Prowadzenie gospodarstwa agro…

Które narzędzia powinien przygotować gospodarz dla gości w kwaterze wiejskiej przeznaczonej do prowadzenia warsztatów snycerskich?

A. Ślusarskie.
B. Malarskie.
C. Tokarskie.
D. Rzeźbiarskie.
HGT.10 Pytanie 1 042
Prowadzenie gospodarstwa agro…

Oblicz koszt 14-dniowego wypoczynku 2 osób dorosłych i 2 dzieci, jeżeli pobyt 7-dniowy dla osoby dorosłej wynosi 1 300,00 zł, dla dziecka 800,00 zł, a przy rezerwacji drugiego tygodnia przysługuje wszystkim rabat 10% na cały pobyt.

A. 7 980,00 zł
B. 8 080,00 zł
C. 7 560,00 zł
D. 8 400,00 zł
HGT.10 Pytanie 1 043
Prowadzenie gospodarstwa agro…

W gospodarstwie dysponującym 3 pokojami SGL, 2 pokojami DBL i 3 pokojami TWIN można jednocześnie zakwaterować maksymalnie

A. 19 gości.
B. 16 gości.
C. 10 gości.
D. 13 gości.
HGT.10 Pytanie 1 044
Prowadzenie gospodarstwa agro…

Który składnik wykorzystuje się jako dodatek do przygotowania kawy po wiedeńsku?

A. Konfiturę wiśniową.
B. Bitą śmietankę.
C. Francuski koniak.
D. Skórkę pomarańczy.
HGT.10 Pytanie 1 045
Prowadzenie gospodarstwa agro…

W którym naczyniu powinno się podać kawę cappuccino?

Ilustracja do pytania 5
A. W naczyniu 3.
B. W naczyniu 1.
C. W naczyniu 4.
D. W naczyniu 2.
HGT.10 Pytanie 1 046
Prowadzenie gospodarstwa agro…

Który rozmiar obrusa należy dobrać do stołu o wymiarach 100 cm x 100 cm?

A. 160 cm x 180 cm
B. 140 cm x 140 cm
C. 100 cm x 100 cm
D. 120 cm x 160 cm
HGT.10 Pytanie 1 047
Prowadzenie gospodarstwa agro…

Na podstawie zamieszczonego cennika, oblicz koszt pełnego wyżywienia dla 5 osób, które przebywały w gospodarstwie agroturystycznym w terminie od obiadu 10 sierpnia do śniadania 12 sierpnia.

Ilustracja do pytania 7
A. 550,00 zł
B. 275,00 zł
C. 55,00 zł
D. 110,00 zł
HGT.10 Pytanie 1 048
Prowadzenie gospodarstwa agro…

Co należy umieścić, oprócz deski i noża na stole śniadaniowym gości, w miejscu do krojenia chleba?

A. Sztućce serwisowe.
B. Naczynie z wodą.
C. Podkłady pod talerze.
D. Białą serwetę.