Pytanie 1
Co powoduje spulchnienie ciasta francuskiego?
Wynik: 17/40 punktów (42,5%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Co powoduje spulchnienie ciasta francuskiego?
Jakim syntetycznym dodatkiem aromatycznym używanym w cukiernictwie jest:
Jakie wyroby cukiernicze szczególnie powinny być wytwarzane przez cukiernie w czasie świąt wielkanocnych?
Jakie produkty można uzyskać z bezy połączonej z mielonymi migdałami lub orzechami?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Produkty z ciasta drożdżowego formowane przez wałkowanie, wypełnione słodkimi masami, a następnie zwijane lub plecione, to
Korpusy z ciasta parzonego wysokiej jakości powinny mieć
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jakie materiały wykorzystuje się do dekoracji tortów w stylu angielskim?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Podczas przeprowadzania oceny organoleptycznej syropu wodno-cukrowego na pomadę, wykorzystuje się test na
Jak należy postąpić, gdy pracownik przyjmuje do magazynu zakładu cukierniczego świeże owoce i zauważa, że niektóre z nich są niedojrzałe oraz nadgniłe?
W jakich warunkach powinny być przechowywane wyroby wykończone kuwerturą czekoladową?
Temperatura nie wyższa niż | Wilgotność powietrza | |
---|---|---|
A. | 20°C | 65% |
B. | 20°C | 90% |
C. | 25°C | 65% |
D. | 25°C | 90% |
Aby pokryć orzechy laskowe cienką warstwą cukru, trzeba zastosować
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Proces żelowania galaretek wykonanych z żelatyny odbywa się w temperaturze maksymalnie
Składniki używane w cukiernictwie to:
Który produkt powinien być przechowywany w najniższej temperaturze?
Powierzchnie ciastek stefanek pokrywane są delikatną warstwą kremu russel oraz
Jakie składniki wykorzystuje się do dekoracji napoleonek?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Sprzętem używanym w procesie produkcji wyrobów czekoladowych, który umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnej o określonej temperaturze, jest
Zgodnie z zasadą "pierwsze przyszło - pierwsze wyszło", stosowaną w magazynach,
Jakiego procesu należy użyć, aby uzyskać połysk oraz gładką powierzchnię czekolady?
Małe czekoladki wypełnione nadzieniem to
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Świeże drożdże w cukierni powinny być przechowywane w
"Próba pióra" jest wykorzystywana do oceny, czy syrop pomadowy
Wykrawarki ciastowe służą do formowania produktów z masy ciastowej
Substancją, która stanowi około 70% składu chemicznego mąki pszennej, jest
Jakie przyprawy wykorzystuje się do przygotowania ciasta piernikowego?
W zakładach cukierniczych wialnie są stosowane do
Który z półproduktów cukierniczych nadaje się do wałkowania, pokrywania powierzchni oraz formowania przestrzennych elementów dekoracyjnych?
Który z parametrów jest wykorzystywany do kontroli jakości zdrowotnej produktów gotowych składowanych w magazynie?
W którym magazynie panują optymalne warunki do magazynowania umieszczonych w nich surowców?
Magazyny | |||
---|---|---|---|
A. | B. | C. | D. |
-2°C | 10°C | 15°C | 20°C |
Jaja Czekolada | Jogurt Śliwki | Dżem Mąka | Masło Cukier |
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Wskaż urządzenie wykorzystywane do produkcji przemysłowej lodów śmietankowych.
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Krem russel-bezowy przygotowuje się metodą
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakie czynności należy wykonać w celu przygotowania margaryny do ciasta drożdżowego?
Brak odpowiedzi na to pytanie.