Pytanie 1
Suflet owocowy do spożycia powinien być serwowany
Wynik: 31/40 punktów (77,5%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Suflet owocowy do spożycia powinien być serwowany
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jakie działania mające na celu zapobieganie zagrożeniom powinny być podjęte podczas odbioru towaru?
Jaką kaszę uzyskuje się z pszenicy?
Jaki czynnik wpływa na utratę jędrności surówki z białej kapusty?
Schab oraz biodrówka są częściami rozbioru tuszy
Jaki produkt uzyskuje się w wyniku zastosowania metody chemicznej do konserwacji?
Jakie aspekty nie są objęte systemem jakości zdrowotnej żywności GMP?
Jakie składniki używa się do przyprawienia dietetycznego sosu potrawkowego?
Ustalając cenę usługi gastronomicznej z wykorzystaniem metody konkurencyjnej, należy
Przekąska, której nie powinno się serwować podczas koktajlowego przyjęcia, to
Jakie danie deserowe można zalecić osobie na diecie łatwostrawnej?
Jaką metodę oceny jakości potrawy wykorzystuje kucharz podczas próbowania przygotowanego dania?
Który z wymienionych kanałów dystrybucji powinien wykorzystywać właściciel lokalu gastronomicznego, jako najbardziej opłacalny z perspektywy ekonomicznej?
Produkty mięsne z wołowiny po zjedzeniu stanowią źródło pełnowartościowego białka, witamin z grupy B, substancji ekstrakcyjnych oraz
Jaką ilość wapnia zawiera szklanka mleka (250 ml), gdy 100 g mleka pełnego ma 118 mg Ca, 138 mg K oraz 44 mg Na?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Który z owoców ma najwięcej witaminy C na 100 g?
Jaką metodę obróbki cieplnej należy zastosować przy przygotowywaniu "ryby po polsku"?
Najbardziej wartościowym źródłem żelaza pochodzenia roślinnego jest
Na podstawie danych zawartych w tabeli wskaż maksymalny czas przechowywania pasternaka w chłodni.
Grupa warzyw | Czas przechowywania w chłodni | |
---|---|---|
A. | Liściowe | 2 tygodnie |
B. | Owocowe | 5 tygodni |
C. | Cebulowe | 6 miesięcy |
D. | Korzeniowe | 8 miesięcy |
Kaszami o dużych ziarnach są
Podczas przygotowywania ciasta z mąki pszennej?
Do opiekania dań używa się
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Pracownik obsługujący kuter doznał porażenia prądem i stracił przytomność. Co powinno być wykonane w pierwszej kolejności?
W przypadku diety łatwostrawnej zaleca się
Jakie warzywa powinny być uznawane za owocowe?
Warzywa suszone, przechowywane w opakowaniach, które nie pozwalają na dostęp powietrza oraz ich nawilżanie, mogą być składowane w temperaturze od 1°C do 18°C przy wilgotności powietrza wynoszącej 60%
Aby przygotować sos "tzatziki", konieczne jest wykorzystanie
Wskaż grupę ryb składającą się wyłącznie z ryb morskich?
Kuter to urządzenie, które jest wykorzystywane do
Do przygotowania potrzebne są mąka pszenna, mąka żytnia, miód oraz przyprawy korzenne.
Jakim sposobem przygotowuje się potrawę marchewkę z groszkiem?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Kucharz - mężczyzna, w ramach wykonywania pracy dorywczej, może podnosić i przenosić ładunki o maksymalnej masie
Dopuszczalne masy podnoszonych i przenoszonych ładunków dla różnych kategorii pracowników | ||
---|---|---|
Rodzaj pracy | KOBIETY | |
Wiek 16-18 lat | Wiek od 18 lat | |
Praca stała | 8 kg | 12 kg |
Praca dorywcza | 14 kg | 20 kg |
Rodzaj pracy | MĘŻCZYŹNI | |
Wiek 16-18 lat | Wiek od 18 lat | |
Praca stała | 12 kg | 30 kg |
Praca dorywcza | 20 kg | 50 kg |
Filet dorsza, który jest przyprawiony, obtoczony w panierce i gotowy do smażenia, to
Jaką fizyczną metodę stosuje się do konserwacji żywności?
Aby zapobiec znacznym utratom składników odżywczych, pokrojone warzywa powinny być