Pytanie 1
Kto przekazuje pozostawioną w pomieszczeniu, w wyznaczonym worku, odzież klienta hotelowego do pralni?
Wynik: 40/40 punktów (100,0%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Kto przekazuje pozostawioną w pomieszczeniu, w wyznaczonym worku, odzież klienta hotelowego do pralni?
Jakie jest optymalne ciepłotne środowisko dla przechowywania ziemniaków do spożycia?
Odzież gościa hotelowego, pozostawiona w oznaczonym worku w pokoju, jest przekazywana do pralni
Trzony kuchenne, płyty grzewcze, patelnie, kotły do gotowania oraz podgrzewacze stanowią elementy wyposażenia
Środek do ręcznego mycia naczyń powinien, poza znakomitymi właściwościami czyszczącymi,
Nie należy używać do konserwacji roweru
Dodatkowe wyposażenie przygotowane dla gościa w hotelu, to
Który element wyposażenia pokoju jest obowiązkowy w hotelach wszystkich kategorii?
W pomieszczeniu dla VIP-a, kelnerka powinna przygotować
Jaką funkcję pełni szafa przelotowa?
Do odzieży roboczej oraz środków ochrony osobistej na stanowisku pokojowej zaliczamy
Wykonywanie dodatkowych prac porządkowych, związanych z nadchodzącymi świętami Bożego Narodzenia, to sprzątanie
Określ właściwą sekwencję działań porządkowych w łazience hotelowej?
Codzienne utrzymanie czystości w lokalu mieszkalnym obejmuje m.in.
Nadanie odpowiedniego kształtu w kontekście kulinarnym to
Jak nazywa się proces mechanicznego usuwania pestek z wiśni?
Jakie obowiązki wykonuje pracownik służby pięter?
W hotelowej kuchni posiłki przygotowuje się w sekcji
Obrus w kolorowe wzory, z plamą od czerwonego barszczu, powinien być wyprany z użyciem proszku do prania z dodatkiem
Noclegi w pokoju oznacza się symbolem DBL
Wskaż właściwą sekwencję działań porządkowych w węźle higieniczno-sanitarnym.
Aby sprawnie usunąć grubą warstwę śniegu z dużej powierzchni, które urządzenia są zalecane?
Jaką kolejność należy zastosować przy układaniu bielizny stołowej na stole?
Gdzie powinna być umieszczona lampka nocna w pokoju hotelowym?
Co charakteryzuje jednostkę mieszkalną typu twin?
Umożliwiające łatwe manewrowanie wózkiem hotelowym są
Jakie urządzenie powinno być zastosowane do przygotowania stoku narciarskiego w hotelu?
Jakie urządzenie stosuje się do napompowywania piłek oraz materacy?
Do dań, których przygotowanie niesie ze sobą wysokie ryzyko zakażenia salmonellą, zaliczane są
Jakiego koloru jest deska do krojenia warzyw?
Wygodne spożywanie posiłków przez klienta hotelowego w apartamencie hotelu 5* umożliwia
Podczas porządkowania mieszkania nie jest dozwolone
Jakim sposobem należy oczyścić przypaloną patelnię teflonową?
Kluczowym elementem wyposażenia kuchni właściwej jest
Papierowe opakowania powinny być umieszczane w pojemnikach o kolorze
Mięso powinno być składowane w magazynach
Na jedną osobę w restauracyjnym stoliku powinno się zapewnić miejsce o szerokości co najmniej
Przed włożeniem gorących potraw do chłodni należy
Do przycinania żywopłotów wokół obiektu, który świadczy usługi hotelarskie, pracownik użyje
Nadawanie kształtu zgodnie z jego kulinarnym przeznaczeniem, to