Pytanie 1
Polędwica wołowa przygotowywana na patelni - saute to
Wynik: 6/40 punktów (15,0%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Polędwica wołowa przygotowywana na patelni - saute to
Podczas krojenia warzyw nożem kucharz zaciął palec. Rana jest głęboka i rozległa. W tej sytuacji należy
Jaką metodę oceny jakości potrawy wykorzystuje kucharz podczas próbowania przygotowanego dania?
Zupę gulaszową według węgierskiego przepisu serwuje się
Do artykułów utrwalonych techniką UHT można zaliczyć
W trakcie opieki nad pacjentem w domu nie powinno się
Osobie z podwyższoną temperaturą ciała nie zaleca się spożywania
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Bezpośrednie wbijanie jaj do ciasta może prowadzić do zanieczyszczenia mechanicznego poprzez fragmenty skorupek oraz zanieczyszczenia mikrobiologicznego?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakie zmiany zachodzą w owocach podczas ich przechowywania?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Czy mycie mięsa przed umieszczeniem go w lodówce przyczynia się do
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jaką metodę należy wybrać do aseptycznego pakowania i utrwalania płynnych produktów?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Kuchnia staropolska jest znana
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Aby całkowicie zlikwidować mikroorganizmy w żywności poddawanej utrwalaniu, konieczne jest zastosowanie
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Mąka dostarcza
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Kolagen ulega puchnięciu i rozkładowi podczas
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jak długo maksymalnie można przechowywać mąkę pszenna w kuchennym magazynie podręcznym?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
W zakładzie gastronomicznym zmywalnia naczyń powinna być zlokalizowana w obszarze
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jaką fizyczną metodę stosuje się do konserwacji żywności?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Do oceny organoleptycznej chrupkości używa się zmysłu
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakiego naczynia należy użyć do serwowania sorbetów?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakiego rodzaju ciasto potrzebuje wcześniejszego przygotowania zarówno ciasta bazowego, jak i ciasta maślanego?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Zgodnie z opisanym procesem przyrządzenia: "Mięso drobiowe mielone z dodatkami, owiń w skórę, uformuj w mocny rulon i ugotuj" powstaje
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakie odpady poprodukcyjne są nieodpowiednie do kompostowania?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Aromatyczna i kolorowa powłoka produktów w panierce powstaje na skutek
Brak odpowiedzi na to pytanie.
W zamieszczonym wykazie surowców do sporządzania klusek francuskich brakuje
Mąka krupczatka |
? |
Jaja |
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakie owoce klasyfikujemy jako jagodowe?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jak należy serwować barszcz czysty z uszkami w porcji pojedynczej?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Wprowadzenie powietrza do masy cukrowo-jajowej oraz jej połączenie z mąką to kroki w procesie przygotowywania ciasta
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Skuteczniejsze połączenie składników w drobiowej masie mielonej można uzyskać przez
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jaki proces ma miejsce podczas podgrzewania cukru na suchej patelni?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Koktajl waniliowy przygotowany z mleka niepasteryzowanego może doprowadzić u osoby pijącej do zatrucia
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Zagęszczanie potraw przy użyciu mieszanki mąki ziemniaczanej i wody powinno znaleźć zastosowanie w przygotowywaniu
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Podaj nazwę kuchni, w której część dań przygotowuje się na oczach klientów z użyciem wózka kelnerskiego?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakim skrótem określa się system zapewnienia bezpieczeństwa żywności?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Podczas udzielania pierwszej pomocy osobie, która straciła przytomność, co należy zrobić w pierwszej kolejności?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jogurt jest charakterystycznym napojem kuchni
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Czym jest galantyna?
Brak odpowiedzi na to pytanie.