Pytanie 1
Drożdże są użyteczne w produkcji, jeżeli ocena organoleptyczna wykazała, że mają
Wynik: 31/40 punktów (77,5%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Drożdże są użyteczne w produkcji, jeżeli ocena organoleptyczna wykazała, że mają
Jakich materiałów należy użyć do dekoracji tortu w stylu angielskim?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Masa makowa powinna być przechowywana maksymalnie przez 1 dobę w temperaturze
Dokumentem regulującym wydanie surowców oraz materiałów do produkcji jest
Który produkt powinien być przechowywany w najniższej temperaturze?
Eliminacja owadów w cukierni to
Jaki składnik nadaje orzeźwiający smak galaretce wykonanej z agaru?
Wskaż urządzenie wykorzystywane do produkcji przemysłowej lodów śmietankowych.
Na podstawie danych zawartych w normatywie oblicz, ile cukru potrzeba do wykonania 2 kg pomady wodnej.
Surowce | Ilość (w g) |
---|---|
Cukier kryształ | 780 |
Woda | 300 |
Syrop ziemniaczany | 140 |
Razem | 1220 |
Straty | 220 |
Wydajność | 1000 |
Jakie urządzenia powinny być wykorzystane do produkcji pączków?
Który produkt cukierniczy wymaga gotowania podczas jego wytwarzania?
Aby przygotować ciasto drożdżowe metodą jednofazową na ciepło, należy świeże drożdże
Ciasto biszkoptowe można przygotować metodą "na ciepło", która polega na
W temperaturze otoczenia można zachować
Zgodnie z zasadami zapewnienia jakości zdrowotnej żywności, towar uszkodzony przez myszy powinien być
Sernik na bazie żelatyny powinien być przechowywany w temperaturach
Termin CCP używany w zakładach przetwórstwa spożywczego, które wdrożyły system ochrony bezpieczeństwa żywności, oznacza
Pączki powinny być smażone w oleju w temperaturze
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Bakalie powinny być przygotowane do użycia w produkcji keksu poprzez
Jaką temperaturę należy utrzymywać w trakcie transportu jaj oraz mleka?
Pierwszym krokiem w przygotowywaniu kremów grzanych jest
Użytkując maszyny i sprzęt cukierniczy, należy pamiętać, aby
Podczas wałkowania ciasto kruche zmienia swoją objętość i się kurczy, a wypieki po upieczeniu są twarde. Jakie są przyczyny tej wady?
Czy tradycyjnie dekoruje się karpatkę?
Wdrożenie Dobrej Praktyki Produkcyjnej w przypadku produkcji wyrobów cukierniczych polega na
Do produktów cukierniczych o długim terminie przydatności nie należy
Wskaź zestaw składników koniecznych do wykonania kremu russel?
Aby ozdobić zewnętrzne części tortu, brzegi oraz kwiatowe motywy, należy użyć
Ile torebek foliowych po 80 g jest potrzebnych do zapakowania 160 kg owocowych karmelków?
Jakie przyprawy wykorzystuje się do przygotowania ciasta piernikowego?
Na podstawie zamieszczonej receptury oblicz, ile kilogramów cukru należy użyć, aby uzyskać 5 kg ciasta bezowego.
Surowce | Ilość (g) |
---|---|
cukier białka | 800 400 |
razem | 1200 |
wydajność | 1000 |
straty produkcyjne | 200 |
W trakcie włączania urządzenia elektrycznego pracownik doznał porażenia prądem. Ustalono, że poszkodowany jest oswobodzony od prądu, świadomy i oddycha. Jakie powinno być pierwsze działanie przy udzielaniu mu pierwszej pomocy?
Udostępnienie pierwszej pomocy cukiernikowi, który przy pracy doznał zwichnięcia nogi, powinno obejmować
Jakie opakowanie jednostkowe jest przeznaczone dla tortu o średnicy 28 cm?
Jaką metodą ocenia się konsystencję miodu?
Efekt połysku oraz kruchość elementu ozdobnego wykonanego z czekolady osiąga się w trakcie
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.