Pytanie 1
Jakiego koloru deski należy używać do krojenia ugotowanych jaj?
Wynik: 18/40 punktów (45,0%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Jakiego koloru deski należy używać do krojenia ugotowanych jaj?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jaką wartość energetyczną ma 100 g filetów z dorsza podanych po grecku, w przypadku gdy zawierają 11 g białka, 11 g tłuszczu oraz 5 g węglowodanów?
Który z podanych surowców powinien być przechowywany w najniższej temperaturze?
Część jadalna rośliny to korzeń
Każdy pracownik, który ma do czynienia z żywnością, powinien dysponować wynikami badań na nosicielstwo, które zapewniają, że nie stanowi zagrożenia dla innych osób w przypadku zakażenia
Na bankietach w stylu angielskim nie powinno się serwować
Do kategorii żywności trwałej można zakwalifikować
Jaki sposób organizacji miejsca pracy przy przygotowywaniu potraw jest zgodny z zasadami, gdy miejsce pracy znajduje się w centralnej części stanowiska?
Reakcje Maillarda mają miejsce w trakcie wytwarzania
Podczas przygotowywania dań z jajek z zastosowaniem obróbki cieplnej, można uniknąć zatruć pokarmowych?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Odparowywanie wywaru przy przygotowywaniu sosów do około 1/3 pierwotnej objętości to
Wśród wyposażenia pomieszczeń magazynowych można wymienić
Końcowe przygotowanie warzyw ugotowanych w niewielkiej ilości wody, posypanych mąką ziemniaczaną i ponownie zagotowanych, to
Podstawowe składniki do przygotowania biszkoptu to:
Kulebiak to danie pochodzące z kuchni rosyjskiej przygotowane z ciasta
Jakie dodatki skrobiowe powinno się wybrać do kurczaka w potrawce?
Aby przygotować 30 porcji kotletów panierowanych, które składają się z 800 g filetów drobiowych na 5 porcji, 2 jaj (100 g), 50 g mąki oraz 120 g bułki tartej, ile składników należy użyć:
Jakie urządzenia powinny być wykorzystane do wstępnej obróbki warzyw?
Która z metod konserwacji spowoduje najmniejsze straty składników odżywczych w produktach spożywczych?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Osoba jest nieprzytomna, oddycha i ma wyczuwalne tętno. Jakie działania należy podjąć przy udzielaniu jej pierwszej pomocy?
Przy obieraniu marchwi powstaje 15% strat. Ile marchwi trzeba wykorzystać, aby uzyskać 85 kg półproduktu do surówki?
Zgodnie z aktualnymi regulacjami, zakąski zimne można serwować od momentu ich wytworzenia do chwili spożycia
Higrometr to instrument używany do pomiaru
Który z produktów charakteryzuje się wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych?
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Zupy serwuje się w talerzach głębokich
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Zagęszczanie potraw przy użyciu mieszanki mąki ziemniaczanej i wody powinno znaleźć zastosowanie w przygotowywaniu
Restauracja Zacisze zorganizowała posiłek dla grupy turystów liczącej 35 osób. Całkowity koszt wyniósł 1120 zł. Jaka była cena jednego obiadu?
Do grupy warzyw owocowych zalicza się:
Jakie odpady poprodukcyjne są nieodpowiednie do kompostowania?
Podczas wystawnej kolacji jako aperitif powinno się serwować wino
W diecie o niskiej wartości energetycznej nie zaleca się używania
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jaką metodę konserwacji zastosowano do produkcji ogórków kiszonych?
Przygotowując rybę smażoną w panierce, przed jej usmażeniem należy wykonać kolejno następujące czynności: