Pytanie 1
Organizacja regularnych warsztatów dla pracowników kuchni dotyczących tematu "Zdrowie na talerzu" jest zgodna z strategią
Wynik: 0/40 punktów (0,0%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Organizacja regularnych warsztatów dla pracowników kuchni dotyczących tematu "Zdrowie na talerzu" jest zgodna z strategią
Materiał umieszczany pod obrusem, który ma za zadanie tłumienie dźwięków wydawanych przez naczynia na stole, to
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Kto jest instytucją odpowiedzialną za aktualizację norm żywienia dla populacji w Polsce?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Do standardowego umeblowania sali konsumenckiej, które jest wykorzystywane do przechowywania bielizny stołowej, zastawy oraz sprzętu do obsługi klientów, należy
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jaką wartość energetyczną ma jogurt owocowy, który zawiera 45 g białka, 10 g węglowodanów i 0 g tłuszczu?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakie urządzenia powinny być uwzględnione w planowaniu wyposażenia food trucka, w którym serwowane są zapiekanki i frytki?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
System zapewnienia jakości, który wymaga stworzenia wewnętrznego planu higieny w formie instrukcji oraz kart monitorujących, to
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Który z produktów stanowi najbogatsze źródło witaminy C?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Ile gramów mleka jest równoważne 150 g serka homogenizowanego, jeśli według tabeli zamiany produktów 100 g mleka odpowiada 30 g serka homogenizowanego?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Koszty związane z organizacją bankietu wynoszą 2 500,00 zł. Policz zadatek w wysokości 20%, który powinien uiścić zleceniodawca bankietu korzystający z 10% zniżki?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Zbyt małe spożycie błonnika podnosi ryzyko wystąpienia
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Zestaw śniadaniowy, który nie zawiera wszystkich składników, składający się z jajecznicy, chleba razowego, masła oraz kakao, wymaga uzupełnienia
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Która nieprawidłowość żywieniowa u dzieci oraz młodzieży prowadzi do spowolnienia wzrostu?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Do grupy substancji odżywczych, które pełnią funkcję budulcową w organizmie człowieka, zaliczają się
Brak odpowiedzi na to pytanie.
W kuchni gorącej planuje się wytworzenie 155 porcji kotletów mielonych. Ile elektrycznych patelni należy użyć do jednoczesnego usmażenia tych kotletów, jeśli wydajność katalogowa patelni wynosi 120 sztuk na godzinę, a czas smażenia kotletów to 30 minut?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Do usług dodatkowych oferowanych przez lokale gastronomiczne na rzecz klientów nie zalicza się
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Aby zaserwować wino z butelki do kieliszków dla gości, należy użyć metody
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Niedobór w organizmie człowieka prowadzi do zaburzeń funkcjonowania tarczycy?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jaką kwotę musi uiścić stały klient za posiłek dla grupy 24 osób, jeśli standardowa cena jednego zestawu wynosi 25,00 zł, a karta stałego klienta zapewnia 10% rabatu?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jaką minimalną temperaturę powinny mieć gorące zupy podczas serwowania?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Jakie urządzenia są typowym wyposażeniem lokali gastronomicznych rodzaju 'fast food'?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Karta dań, która została stworzona w restauracji na urodziny 6-latka, powinna być umieszczona w menü
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jaką kwotę zapłaci stały klient za jeden zestaw śniadaniowy, którego cena wynosi 10,00 zł, posiadając 10% zniżki?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Zgodnie z zasadami tworzenia jadłospisów nie powinno się wymieniać porcji mięsa na ziemniaki
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Lipaza trzustkowa prowadzi do rozkładu
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Podczas tworzenia jadłospisów mleko można zastąpić
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
W trakcie trawienia tłuszcze rozkładane są na
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Korzystając z informacji zamieszczonej w tabeli, oblicz ile powinna wynosić długość stołu – bufetu przygotowanego na przyjęcie dla 150 gości.
Wytyczne do planowania długości stołu - bufetu | |
– | stół - bufet dla 20 osób powinien mieć 3 m bieżące długości, |
– | każde dodatkowe 10 osób to dodatek 1 m bieżącego długości stołu. |
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Menu, które zawiera dania przeznaczone m.in. dla wegetarian lub dzieci, nazywamy
Brak odpowiedzi na to pytanie.
To pytanie jest dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub utwórz konto aby zobaczyć pełną treść pytania.
Odpowiedzi dostępne po zalogowaniu.
Wyjaśnienie dostępne po zalogowaniu.
Która kategoria produktów stanowi znakomite źródło pełnowartościowego białka?
Brak odpowiedzi na to pytanie.