Pytanie 1
Jakie wino powinien zaproponować kelner do kaczki konfitowanej?
Wynik: 2/40 punktów (5,0%)
Wymagane minimum: 20 punktów (50%)
Jakie wino powinien zaproponować kelner do kaczki konfitowanej?
Podczas serwisu angielskiego, kelner powinien zbliżyć się do gościa z lewej strony, aby
Kelner powinien usunąć ze stołu menaż z przyprawami oraz koszyk z pieczywem przed serwowaniem
Zgodnie z wytycznymi HACCP do obróbki surowego mięsa z drobiu powinna być wykorzystywana deska w kolorze
Czynność polegająca na mieszaniu składników napoju w szklance barmańskiej to
Podczas serwowania naleśników flambirowanych, zaleca się, aby kelner zastosował sposób serwisu
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakiego rodzaju system obsługi wprowadzono w restauracji hotelowej, gdyż kelnerzy biorą zamówienia na potrawy gorące oraz napoje, natomiast sałatki i desery goście wybierają oraz przenoszą na stół z bufetu?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
W barach oraz cocktail-barach w stylu francuskim dania i napoje są serwowane
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jaką z poniższych potraw powinno się podać gościowi z lewej strony?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Przedstawiony w tabeli fragment karty menu dotyczy
Karta menu fragment | |
---|---|
Krewetki blanszowane na maśle ziołowym z grzankami czosnkowymi, podane na żeliwnym półmisku | |
Kęski z polędwicy wołowej z grzybami leśnymi i grzankami czosnkowymi, podane na żeliwnym półmisku | |
Małże św. Jakuba na puree jabłkowo-imbirowym z chorizo, sosem z maracui i grzankami ziołowymi | |
Szparagi zapiekane w sosie carbonara podawane na żeliwnym półmisku |
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jaką potrawę powinien zasugerować kelner klientowi zamawiającemu dania wegetariańskie?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jaki sposób serwowania z wykorzystaniem gości zastosował kelner, gdy przy stole pomocniczym pokroił upieczony comber jagnięcy w taki sposób, że każda porcja miała kostkę?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Zbliżając się z prawej strony do gościa, kelner powinien
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Podczas bufetów gorących potraw niezbędne jest serwowanie ich
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Podczas obsługi bankietu, co jest najważniejszym elementem, który kelner powinien kontrolować?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Podczas obsługi gości w restauracji kelner zauważa, że jeden z gości jest leworęczny. Jak powinien ustawić sztućce?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Aby przygotować tradycyjny krupnik, konieczne jest użycie kaszy
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Kelner powinien zasugerować konsumentowi, który zamówił deser mrożony,
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Do warzyw o długim okresie przechowywania zalicza się
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakie cechy osobowości są niewskazane w pracy kelnera?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakie informacje w karcie win są opcjonalne?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jaką metodę obróbki termicznej powinno się zastosować przy przygotowywaniu potrawki cielęcej?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Podczas obsługi dużej imprezy, kelner chce uniknąć pomyłek przy przyjmowaniu zamówień. Jaką metodę powinien zastosować?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Aby wykonać filetowanie pieczonej ryby, powinno się zastosować serwis
Brak odpowiedzi na to pytanie.
W przypadku serwowania potraw i napojów na stolikach bufetowych nie wykorzystuje się
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Ocena sensoryczna potrawy nie ma na celu ustalenia jej
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Który deser należy sporządzić na podstawie normatywu surowcowego zamieszczonego w tabeli?
Receptura | |
---|---|
Surowiec | Ilość |
jabłka kwaśne | 100 g |
cukier | 25 g |
woda | 120 cm3 |
sok z cytryny | do smaku |
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Który z poniższych napojów powinien być serwowany w kieliszku typu flute?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakie wino należy podać do czerwonego mięsa?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Czy ser feta jest częścią sałatki
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jakie elementy bielizny są używane do przykrycia stołów bufetowych na imprezach okolicznościowych?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Podczas serwisu francuskiego, z której strony kelner powinien obsługiwać gości?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jaką witaminową przystawkę powinien zasugerować kelner do wołowych zrazów zawijanych serwowanych z kaszą gryczaną?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Goblet to szklane naczynie, które wykorzystuje się do podawania
Brak odpowiedzi na to pytanie.
W jaki sposób kelner powinien się zachować podczas odbierania talerza z zamówionym daniem głównym w ekspedycji?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Boeuf strogonow to danie przygotowywane z mięsa
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Z połączenia mąki, tłuszczu i cukru w proporcji 3:2:1 powstaje ciasto
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Jaka jest maksymalna temperatura podawania chłodnika litewskiego?
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Aby zarejestrować zamówienie na terminalu stacjonarnym, należy zacząć od wprowadzenia
Brak odpowiedzi na to pytanie.
Kelner room-service, który realizuje zamówienie, ma prawo wejść do pokoju gościa po
Brak odpowiedzi na to pytanie.